Ankara'da kuvvetli rüzgar -Ankara Valiliği, soba ve doğalgaz kaynaklıbaca zehirlenmelerine karşı bugün de dikkatli olunmasını istedi

Ankara Valiliği, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı bugün de dikkatli olunmasını istedi.

Ankara Valiliği, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı bugün de dikkatli olunmasını istedi.

Valilikten yapılan açıklamada, ülkenin iç ve batı kesimlerinde dün görülen lodos fırtınasının Ankara'da da etkili olduğu belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Ankara'da dün meydana gelen fırtınada Pursaklar Hükümet Konağı ve İbni Sina Hastanesi acil bölümü dahil 13 kamu binası ile 19 okul çatılarında kısmi hasar meydana geldi. 400 iletken kopuğu ve devrilen elektrik direklerinin yüksek gerilimi de etkilemesiyle 600 civarında trafoda kısmi arızalar oluştu. Bala ve Haymana'da iki cami minaresi yıkıldı, 118 mesken ve işyerlerinde çatı uçması meydana geldi. Merkez ve ilçelerde çok sayıda ağaç devrilmesi ve reklam panosu uçması nedeniyle 50 civarında araç hasar gördü ve ayrıca Yenimahalle, Keçiören, Polatlı ve Şereflikoçhisar ilçelerinde kiremit ve reklam panolarının üzerlerine düşmesi sonucu 11 vatandaş yaralandı.

Reklam
Reklam

Rüzgarın etkisini azaltacağı ifade edilen açıklamada, "soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin bugün de dikkatli ve tedbirli olmaları" istendi.

Fırtınayla ilgili gelişmelerin Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından dikkatle izlendiği belirtilen açıklamada, kentte "genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığı" ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: