Ankara’da Malatya Standı İlgi Gördü

Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine...

Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “81 İl Önce Kadın El Emeği Sergisi'nde yer alan Malatya Standı’nın ilgi gördüğü bildirildi.

Ankara ATO Congresium Uluslararası Kültür ve Sergi Salonunda 8-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Kadın El Emeği Sergisi'nde stant açan Malatya, Ankaralılardan büyük ilgi gördü.

Ankara'da düzenlenen, "Kadın El Emeği Sergisine" Malatya’dan Battalgazi Halk Eğitim Merkezi, Yeşilyurt Kadın Girişimciler Derneği ve UMUT-DER katıldı. Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar ile Koza, Şönim Müdürü Berna Bal Oğuztürk’ün katıldığı, "Kadın El Emeği" Sergisinde yöresel ürünlerin bulunduğu Malatya standı büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Malatya Standını gezen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar’la görüşerek bilgi aldı. Derneklerle kısa bir süre sohbet eden çalık standın çok güzel olduğunu belirterek, Malatya kadın girişimci sayısını artıracaklarını söyledi.

Ankara Dönüşü “Kadın El Emeği Sergisini” değerlendiren İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar, “Kadınların yaptıkları ürünlerde annelik duyguları da ön plana çıkmış. Yapmış oldukları el emekleri ürünler çok güzel ve çok değerliydi. Her üründe ayrı bir estetik vardı. Amacımız kadınların istihdamına yönelik çalışmalarının öncelikle aile bütçelerine katkı sağlamasıdır. Ayrıca yaptıkları yöresel ürünleri oluşturulacak işletmelerde üreterek ilimiz ekonomisine de katkı sağlamalıdır. Derneklerimiz çok güzel ve çok fazla el emeği ürünler getirmişlerdi. Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nin getirmiş olduğu kırk yama ürünleri, Yeşilyurt Kadın Girişimciler Derneğinin getirmiş olduğu Azet Bacı ve Hamdi Dayı minyatür bebekleri ve Umut- Der’in getirmiş olduğu kurutulmuş kiraz yaprağı ve bakır eşyalar Ankaralılar'dan çok güzel ilgi gördü” İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ise, “Yıllarca iş hayatından uzak kaldı ancak şu anda aktif olarak iş hayatının içinde yer alıyor. Kadınların ekonomideki artan gücü sayesinde toplum temelli kalkınmanın önünü açlıyor ve açılmaya da devam edecek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak tüm kadınları iş hayatında görmek istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: