Ankara'da oy çuvalları bulundu

ANKARA(ANKA)-Ankara Çankaya'da bulunan Sarar İlöğretim Okulu'nda polisi darp edip 2 çuval oyu alarak kaçan kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Olaydan kısa süre sonra oy çuvallarıyla gözaltına alınan kişinin sahte oy şüphesi üzerine olay çıkardığı öğrenildi.

Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Sarar İlköğretim Okulu'nun önünde bekleyen partililer bir araçla gelen oy çuvalları nedeniyle tartışmış, ardından olaya müdahale etmek isteyen bir polis memuru darp edilmişti. Dün gece gerçekleşen olaydan sonra kaybolan 2 çuval oyu götüren şahıs gözaltına alındı.
Konuyla ilgili bilgi veren Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayın yanlış anlamadan kaynaklandığının anlaşıldığını, oy çuvallarını alan kişinin "Sahte oy getiriyorlar" endişesiyle tartışma çıkardığını ifade etti. Bu kişilerle okulda bulunan görevliler arasında çıkan tartışma sonucunda bir polis memurunun darp edildiğini bildiren yetkililer, olaydan kısa süre sonra çuvalları il seçim kuruluna götüren kişinin gözaltına alındığını söylediler.
Bugün Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan şahsın, polise mukavemet ve darp suçlarıyla savcılığa çıkarıldığı bildirildi. Emniyet yetkilileri alınan 2 çuvalın ise muhtarlık için verilen oylardan oluştuğunu kaydettiler. Adı açıklanmayan şahsın savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi.(ANKA)
(ÜNS/ZG)

Reklam
Reklam

18:58 30/03/2009
"