Ankara'da "4+4+4" Protestosu

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifini protesto etmek için yurdun çeşitli illerinden...

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifini protesto etmek için yurdun çeşitli illerinden gelerek Ankara'da toplanan KESK üyelerinin eylemi sürüyor. Eylemcileri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bizler parlamentoda bu kadar mücadelemize rağmen bunu başaramayıp siz bunu sokakta başardığınız için sizleri yürekten kutluyorum" dedi.

Sabah saatlerinden bu yana eylemlerini sürdüren KESK üyeleriyle CHP'li gençler GMK Bulvarı'nda bir araya geldi. Grup, burada davul zurna eşliğinde halay çekerken, hükümet aleyhine sloganlar attı. Bu sırada CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile bazı milletvekilleri de eylemcileri ziyaret etti. Eylemcilere hitaben bir konuşma yapan Tekin, "Bütün engellemelere rağmen KESK üyeleri, Ankara'ya gelmeyi başardı. Bizler parlamentoda bu kadar mücadelemize rağmen bunu başaramayıp siz bunu sokakta başardığınız için sizleri yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bu tür manzaraların 12 Eylül döneminde yaşandığını savunan Tekin, "Görüyoruz ki Evren Paşa gitti, şimdi Recep Paşa ile karşı karşıyayız. Ama hiç merak etmeyin, sonuna kadar sizlerin yanında olarak bu mücadeleyi devam ettireceğiz' dedi.

Sadece eğitimle ilgili değil, Türkiye'nin bütün sorunlarıyla mücadelede CHP olarak KESK üyelerinin yanında olacaklarını belirten Tekin, "Sıkıyönetim yaşıyoruz. Ama hep beraber bunu aşacağız" diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, eyleme katılmak üzere yurdun çeşitli illerinden Ankara'ya gelmek isteyen sendika üyelerinin İçişleri Bakanı'nın talimatıyla engellendiğini, şu anda bütün illerde seyahat özgürlüğüne yönelik engellemenin sürdüğünü ileri sürdü. Özgen, önlerine çıkan bütün barikatları yıkmaya devam edeceklerini söyledi. Daha sonra Tekin ve CHP'li milletvekilleri, gençlerle halay çektiler.

Öte yandan eylemciler, "Faşizme karşı omuz omuza", "Zafer sokakta kazanılır, hak verilmez alınır", "Gerici, ırkçı eğitime hayır", "CHP Meclis'e, bu sokaklar bizim", "Ne AKP ne de CHP. Kurtuluş devrimde, sosyalizmde" sloganları attı. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, atılan sloganlar nedeniyle eylemcileri uyardı.

Reklam
Reklam

Eylemcilerin GMK Bulvarı'ndaki bekleyişleri sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: