Ankara’da Rock Rüzgarı Esti

Çankaya Belediyesi ve Çankaya Sanat, Müzik ve Kültür Yaşamı Derneği ÇASAD’ın işbirliği ile Çansera Kent...

Çankaya Belediyesi ve Çankaya Sanat, Müzik ve Kültür Yaşamı Derneği ÇASAD’ın işbirliği ile Çansera Kent Bahçesi’nde gerçekleştirilen Uluslararası AnkiRock 2012 Festivali, rock müziğin önemli yıldızlarını 5. kez Ankaralılarla buluşturdu.

Bu yıl ana sahnede Donata, Bedük, Ogün Sanlısoy, Manga, Marsis, Gökçe, Orphaned Land, Haluk Levent, TNK ve Nilüfer’in yer aldığı konser dizisinde ayrıca alternatif sahnede gençlere de fırsat tanındı. Gün boyu genç sanatçıların sahne aldığı festival alanı, eğlenceli görüntülere de ev sahipliği yaptı. Çansera Kent Bahçesi’ne kurulan 80 metrelik bir vinçten bungee jumping

Reklam
Reklam

Yapanlar heyecan uyandırırken, atlamaktan sonr anda vazgeçenler de eğlence kaynağı oldular.

Söğüt ağaçlarının altında kurulan kafelerde sohbet edip mevsimin tadını çıkaran Başkentliler, akşam saatlerinde konser alanını doldurdular.

Festivalin üçüncü gününde sahne alan TNK ve Nilüfer Ankaralıları hayran bıraktı. TNK grubu Nilüfer klasiği olarak hatırlanan “Selam Söyle”ye eşlik ederken izleyicileri coşturdu. Son albümü 12 Düet’ten şarkılar seslendiren Nilüfer, bir müzik festivalinin 5 yıl devam ettirilebilmesinin büyük başarı olduğunu belirterek, Başkan Tanık’a teşekkür etti. Tanık ise, Nilüfer’in Ankaralılar için özel olduğunu belirterek ‘bizleri onurlandırdınız’ dedi. Önümüzdeki yıl 6. AnkiRock Fest’te buluşma dileğini belirten Tanık, festivale omuz veren kişi, kurum, sanatçı ve izleyicilere şükranlarını sundu.

MÜZİĞİN EVRENSEL BARIŞ SÖYLEMİ SOKAKLARDA ÇINLAYACAK

AnkiRock Fest 2012’yi ailesi birlikte izleyen Başkan Bülent Tanık, önümüzdeki sürece ilişkin güzel haberler de verdi. Ankara’ya 100 bin kişilik bir konser alanı kazandırmanın gurununu yaşadıklarını belirten Tanık, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Bu seneki AnkiRock Festivali bir dönüm noktası yaşadı. Ahlatlıbel’den üniversiteler bölgesi olan Çansera Kent Bahçesi’ne taşıdık. Burayı gerektiğinde 100 bin kişilik konser düzenlenebilecek bir alan haline getiriyoruz. Çansera Kent Bahçesi önümüzdeki yıl çok daha geniş kitlelere uluslararası nitelikli bir AnkiRock Festivali’ne sahne olacak. AnkiRock’ın bu yıl ki önemli adımlarından birisi Orphaned Land’in yapmış olduğu barış atağıdır. Orphaned Land İsrailli bir grup ama, bölge barışı için çaba gösteren bir müzik topluluğu. Ayrıca onların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçme taleplerini de destekliyorum.”

Tanık ayrıca, gökdelenler, iş merkezleri yapmak yerine önemli bir yeşil alan düzenlemesi yaparak insanların birbirleriyle barışık olarak ortaklaşa yararlanabileceği alanlar yapmayı tercih ettiklerini aktardı.

Gençliğin dinamizminin önüne geçilemeyeceğini, müziğin evrensel barış söyleminin sokaklarda her zaman çınlayacağını belirten Tanık, önümüzdeki yıl düzenlenecek AnkiRock Festivali için kolları şimdiden sıvadıklarını da söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: