Ankara'da su protestosu

ANKARA (ANKA)- Geleceğimizi İstiyoruz Ankara Girişimi, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde boş bidonlarla su kesintisini protesto etti.

Kızılay'da bulunan belediye binasının önünde toplanan Ankara Girişimi yanlısı grup "Gökçek istifa", "Gökçek oğlunu da al tatile git" sloganları attı. Girişim adına okunan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in zihniyeti ile Başkent'in sorunlarının çözülmesinin mümkün olmadığı iddia ederek, "Patlayan su boruları ve ortaya çıkan çamur bu belediyecilik anlayışının da karnesidir" dediler.

Reklam
Reklam

Geçen yıllarda yaşanan koleraya benzer bir salgın hastalık tehlikesinin Ankara'yı tehdit ettiğini öne süren grup "Gökçek halkın sağlığı ile oynamaktadır" şeklinde konuşarak şöyle devam ettiler:

"Gökçek'e bir kez daha sesleniyoruz, artık ellerini Ankara'nın üzerinden çek. Bizler gençler olarak yaşanabilir bir Ankara'nın Gökçeksiz bir Ankara'dan geçtiğini biliyoruz. Önümüzdeki dönem liselerde, üniversitelerde ve mahallelerde yaşanabilir bir Ankara için tüm kent sakinleri ile birlikte mücadele edeceğiz."

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklama sonrası civarda bulunan bazı alkışlarla gruba destek verdiler. Açıklamanın ardından grup boş bidonları Büyükşehir Belediyesi binasının önüne bırakarak dağıldılar.