Ankara'da teknokentler güçbirliğine gidiyor

Başkent'te kurulu bulunan altı teknokent işbirliğine gidiyor. Ankara’nın bilişim ve teknoloji potansiyelini ortaya koymak ve...

Başkent'te kurulu bulunan altı teknokent işbirliğine gidiyor. Ankara’nın bilişim ve teknoloji potansiyelini ortaya koymak ve daha ileri adımlar atılmasına katkıda bulunmak üzere teknokentler arasında yapılacak işbirliği protokolü yarın imzalanıyor.

Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Baskanı Alâaddin Yüksel’in katılımlarıyla gerçekleştirilecek protokol imza törenine Ankara’nın altı teknokentin yöneticileri (Ankara Üniversitesi TGB: Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AŞ, ASO Teknopark: Ankara Sanayi Odası Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bilkent Cyberpark: Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici AŞ, Gazi Teknopark: Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici AŞ, Hacettepe Teknokent: Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AS, ODTÜ-Teknokent: Ortadoğu Teknopark Geliştirme Müh. İns. Taah. ve Tic. AŞ) yanı sıra davetliler ve basın mensupları katılacak.

Reklam
Reklam

İşbirliği protokolü ile son yıllarda önemli Ar-Ge çalışması gerçekleştirerek birçok başarıya imza atan Başkent teknokentlerinin, ulusal ve uluslararası platformlarda ortak hareket etmesi ve teknokentlerin potansiyelin tanıtılması, üstünlüklerinin ortaya çıkarılarak oluşacak işbirliğinin Ankara’nın marka değerini artırması bekleniyor. Protokol ile ayrıca teknokentlerin birçok konuda işbirliğine gitmesi ve bölgeye yönelik yerli ve yabancı yatırımların artırılması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: