Ankara'da vatandaşlar sokağa döküldü

ANKARA (İHA) - Türk Milli Takımı'nın çeyrek final maçında Senegal'i uzatmada altın golle 1-0 yenerek yarı finale yükselmesi, Ankaralıları yine sokaklara döktü. Onbinlerce vatandaş, karşılaşma sonrası Kızılay'a akın etti.

Türkiye'nin Senegal'i altın golle yenerek Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesi tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da büyük coşkuyu beraberinde getirdi. Maçın ardından onbinlerce vatandaş Kızılay Meydanı'na yürüdü. Kızılay Meydanı'nda binlerce Türk Bayrağı dalgalanırken, vatandaşlar büyük coşku yaşadı. Kızılay'daki sevinç gösterilerine siyasi partiler de katıldı. CHP ve DYP'nin otobüsleri maç sonrası Kızılay'da Tarkan'ın Dünya Kupası şarkısını çaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de maç sonrası Kızılay'a gelerek vatandaşların sevinçlerine ortak oldu.

Reklam
Reklam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, maçı eşi Nevin Gökçek'le birlikte makamında izledi. Maç boyunca bir oturup bir kalkan Gökçek, kaçan gollerden sonra saçını başını yoldu. Gökçek, İlhan Mansız'ın attığı altın golden sonra çocuklar gibi sevinerek havaya sıçradı.