Ankara'da yağan kar, yolları buz pistine çevirdi

ANKARA (İHA) - Ankara'da normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından aniden bastıran kar yağışı, yolları adeta buz pistine çevirdi. Samsun yolu üzerinde buzlanma nedeniyle birçok kaza meydana gelirken, olaya müdahale etmeye çalışan itfaiye ve polis ekipleri de buzlanan yolda zor anlar yaşadı.

Ankara'da gece saatlerinden itibaren bastıran kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağan kar nedeniyle çevre yollarda ve şehir içinde meydana gelen buzlanma nedeniyle birçok kaza yaşandı. Çok sayıda araç da yolda mahsur kaldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Yolu, Siteler mevkiinde aşırı şekilde buzlanan yolda, bir çöp kamyonu kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kaza sonucu kamyon sürücüsü araç içerisinde sıkıştı. Kazanın olduğu yolda oluşan buzlanma nedeniyle birçok araç kayarak kaza yaptı. Kazayı görerek yavaşlamaya çalışan bir kamyonet ise kontrolden çıkarak önce orta refüje, sonra ağaçlara, ardından da kaldırıma çarparak şarampole uçtu.

Reklam
Reklam

Bu olayın hemen ardından kazaya müdahale etmek için olay yerine gelen bir itfaiye aracı da buzlanan yolda kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. İtfaiye aracının kazasının hemen ardından ise bir trafik ekibi kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Aynı güzergah üzerinde 15 dakika içerisinde çok sayıda kaza meydana gelirken, yolcu otobüsleri de buzlanan yolda büyük tehlike atlattı. Belediye tuzlama araçlarının kazaların ardından yaptığı tuzlama çalışmaları sonucu yol açıldı.

Öte yandan Samsun Yolu üzerinde Kırıkkale'ye 20 kilometre mesafede 2 otobüs çarpışırken, buzlanma nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı.