Ankara'da yolcu otobüsü devrildi, 4 ölü

Ankara'da kar yağışının kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. 4 kişi öldü 51 kişi yaralandı.

Ankara'da kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada 1'i çocuk 4 kişi öldü, 51 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 04.30 sıralarında kuzey çevreyolunda İvedik kavşağı yakınlarında meydana geldi. Van'dan İstanbul'a giden ve içinde 55 kişi bulunan 34 FM 0018 plakalı yolcu otobüsü, İvedik kavşağı yakınlarında kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontorlden çıktı. Yolcu otobüsü yol kenarındaki bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı. Devrilen otobüste bulunan yolculardan 1'i çocuk 4 kişi öldü, 51 kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.Ambulansların kaza yerine ulaşılabilmesi için İvedik Caddesi ve Yozgat Bulvarında belediye ekipleri yol açma çalışması yaptı.

Yaralılardan bazıları ayakta tedavi gördü. Durumu ağır olan yaralılar ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bazı yolcuların da kendi imkanlarıyla hastanelere gittikleri öğrenildi. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale sırasında zor anlar yaşadı. Vatandaşlar da sağlık görevlilerine yardım etmek için seferber oldu.

ANNESİNİN "EKS" OLDUĞUNU DUYAN GENCİN "EKS NEDİR" DİYE SORMASI YÜREK BURKTU

Kaza mahallinde sağlık görevlisiyle yaralı bir genç arasında geçen diyalog kameralara yansıdı. Bir yolcu, dışardaki yaralıya müdahale eden sağlık görevlisine, otobüsün penceresindeki kadın cesedini göstererek “Bu ablamız eks mi?” diye sordu.

Sağlık görevlisi “evet eks” cevabı verdi. Bunun üzerine hemen yakında bulunan yaralı bir genç ısrarla sağlık görevlisine “eks nedir” diye sordu. Sağlık görevlisi gencin ısrarlı soruları karşısında, “Ablacım bir şey değil, sen sakin ol” şeklinde karşılık verdi.

Reklam
Reklam

Yaralı gencin, “Ne demek sakin ol, annem benim burada” demesi yürek burktu. Sağlık görevlisi ise durum karşısında “haklısın” demek zorunda kaldı. Yaşlı bir yolcu ise yaralı genci nasihat ederek sakinleştirmeye çalıştı.

Ankarada trafik faciası | www.mynet.com/video

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: