Ankara'daki olaylar pasif eyleme dönüştü

5 gündür aralıksız devam eden gösterilerde bugün sakin geçiyor. Göstericiler Kızılay Meydanı çevresinde oturma eylemi yapıyor.

ANKARA(ANKA) - Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylara destek vermek amacıyla Ankara'da 31 Mayıs akşamında başlayan ve 1 Haziran'da yoğunlaşarak devam eden gösterilerin 5. gününde gösterilerin yoğun olarak yapıldığı Kızılay Meydanı'nda olaylar duruldu.

Kızılay Metro durağında biber gazının etkisi devam ederken, Ankara Metrosu'nun çeşitli duraklarında görevli güvenlik görevlileri de Kızılay Metrosu'nda görevlendirildi. Güvenlik görevlileri ancak gaz maskesi ile görev yapabilirken, Kızılay Metro durağının sadece Soysal İş Merkezi çıkışı ve Milli Müdafaa Caddesi çıkışları kullanıma açıldı. Biber gazından bütün yolcular etkilenirken, Sıhhiye Meydanı'ndan Çankaya yönüne belediye otobüsleri faaliyet göstermedi. Sıhhiye Meydanı'ndan yukarıya ulaşım sadece taksiler ve halk otobüsleri ile sağlanıyor.

Reklam
Reklam

-GÖSTERİCİLERİN BİR ARAYA GELMESİ ENGELLENİYOR-

Ayrıca, polisin güvenlik önlemleri Başbakanlık Binası, Meclis Binası ve Bakanlıklar bölgesinde yoğunlaşırken Kızılay Meydanı'nda da göstericilerin bir araya gelmesi polisin sözlü uyarısı ile engelleniyor. Polis helikopteri de sürekli olarak Kızılay Meydanı üzerinde pike yaparak uçuş gerçekleştiriyor.

Ayrıca, polis Ziya Gökalp Caddesi'nin Atatürk Bulvarı'na çıkan yönünde barikat kurarak Kolej, Kurtuluş ve Cebeci yönünden gelen göstericiler ile Kızılay Meydanı'ndaki göstericilerin bir araya gelmesi engelleniyor. Güvenpark'taki Emniyet Abidesi'nin (Güvenlik Anıtı) sprey boyayla yazılan Hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhindeki yazılar da boyanarak silindi.

Öte yandan, Kızılay Meydanı'nda zaman zaman karşıt görüşlü göstericiler arasında sözlü atışma yaşanıyor. (ANKA)

Anahtar Kelimeler: