Ankara'daki Trafik Kazasında Bir Engellinin Hayatını Kaybetmesi

Bedensel engelli Nevzat Özyavuzer'in akülü arabasına çöp kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitirmesi Engelliler Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Derneği ve Altınokta Körler

Bedensel engelli Nevzat Özyavuzer'in akülü arabasına çöp kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitirmesi Engelliler Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Derneği ve Altınokta Körler Derneği'nce protesto edildi.

Kazanın gerçekleştiği yerde basın açıklaması yapan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, belediyenin gerekli önlemleri almadığı için Nevzat Özyavuzer'in yaşamını yitirdiğini öne sürerek, "Bu iktidar, bu belediyeler, bizim yani 75 milyon Türkiye halkının vergileriyle besleniyorlar. Verdiğimiz vergilerle, ivedilikle bu kentlerin engellilerin de güvenlik içerisinde dolaşabilecekleri bir hale getirilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Aksi takdirde bunu yapmayan belediyelere ve hükümetlere hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Dünya Engelliler Genel Merkezi Genel Başkanı Nedim Kılıç da "Çok şükür bedensel engelim var. Beyin ve vicdan engelim yok" diyerek tepkisini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın başsağlığına geldiklerini belirten Nevzat Özyavuzer'in ablası Selma Uyanık, Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın kendisine 'Nevzat neden kaldırımdan gitmiyordu' diye sorduğunu iddia ederek, "Kaldırıma çıkabiliyor mu ki kaldırımdan gitsin" dedi.

Çeşitli engelli derneklerinin üyelerinin katıldığı protestoda slogan atarak, yaklaşık 50 metrelik sembolik yürüyüş yapan grup olaysız dağıldı.

Muhabir: Hüseyin Demir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: