Ankara’daki Yangın: Yunus Emre Halk Çarşısı Enkaza Döndü

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Yunus Emre Halk Çarşısı’nda çıkan yangın, 5 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürüldü....

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Yunus Emre Halk Çarşısı’nda çıkan yangın, 5 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürüldü. Çarşıda meydana gelen maddi hasarın büyüklüğü, günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Saat 00.00 sıralarında, çarşının birinci peronundaki bir dükkanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve çarşının her tarafını sardı. İlçelerden gelen takviye itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla alevler 5 saatte söndürüldü. Tümüyle kullanılmaz hale gelen çarşının enkaz görüntüsü ise gün aydınlanınca belirginleşti.

Reklam
Reklam

İTFAİYE ARACINDA SU YOKTU İDDİASI

Yunus Emre Çarşı Derneği Başkanı Mahmut Alcan, olay yerine gelen ilk itfaiye aracında su olmadığını öne sürdü. Alcan, çarşıda 687 esnafın işyerinin olduğunu ifade ederek, ”1993’ten beri burada esnafız. Derneğimizin adı Yunus Emre Çarşı Derneği. Burada 687 esnafımız var. Esnafların hepsi perişan oldu. Her esnafın 5-6 çocuğu var. Türkiye’nin her yerinden burada insanlar var. Yangının çıkış sebebi bilinmiyor. Saat 00.15’te bekçiler beni aradı. Ben de çocukları kaldırdım. Kızım itfaiyeyi aradı. Hemen buraya geldim. Yangın birinci peronda başlamış. İtfaiye ekipleri geldi. Su yoktu. Diğerleri gelene kadar bu hale geldi. Daha önce de yangın olmuştu. 8 dükkanla kurtardılar. Şu an 687 dükkanımız yandı burada. Zamanında müdahale edilseydi bu hale gelmezdi. İtfaiye ekipleri geç geldi. Yangının büyümesinin sebebi bu” diye konuştu.

Esnafların sabotaj iddiaları hakkında ise Alcan, ”Öyle birşeyi tahmin etmiyoruz. Kayıt odamızı kurtardık. Güvenlik kamera görüntüleri var. 74 tane güvenlik kameramız var. Polise teslim ettik. Kayıtlar incelendikten sonra her şey ortaya çıkacak. Biz belediyemizi suçlamıyoruz. Kimse öyle bir şey demesin” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: