Ankara'dan Suruç'a Yardım Eli

Ankara'nın Keçiören ilçesinden Suruç’a gelen bir grup gönüllü, Kimse Yok Mu adına gıda ve giyim...

Ankara'nın Keçiören ilçesinden Suruç’a gelen bir grup gönüllü, Kimse Yok Mu adına gıda ve giyim yardımında bulundu.

Ankara Sanayiciler ve İşadamları Derneği’ne üye bir grup esnaf, ’kardeş şehir projesi’ kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu. Ankara Sanayiciler ve İşadamları Derneği üyesi Mustafa Özkan başkanlığındaki 16 kişilik heyet, kardeş ailelerin yanına giderek çeşitli hediyeler takdim etti.

Mustafa Özkan terör nedeniyle sanayinin henüz yeni yeni geliştiği ve esnaf ağırlıklı yapıya sahip şehirde, iş sahalarının yeterli olmadığını belirtti. Özkan, "Kardeş şehir Projesi’’ kapsamında Ankaralı esnaf arkadaşlarımızla Suruç’a geldik. Bu bölgede insanlar çoluk çocuğunu okutmak evine ekmek götürmek için memleketlerinden uzak başka şehirlere mevsimlik işçi olarak gidiyor. İnşaatlarda haftanın birkaç günü iş bulabilirse mutlu oluyor." dedi.

Reklam
Reklam

Hz. İbrahim’in şehri olarak ünlenen ve peygamberler şehri olarak anılan Şanlıurfa’yı kardeşlik ve misafirperverlik bağlamında çok sıcak bulduklarını dile getiren Özkan, "Çam sakızı çoban armağanı yapılan yardımlardan ziyade burada doğu-batı arasında gönülleri İbrahim Peygamber gibi fethetmeye, Eyüp Peygamber gibi kardeşlerimizin duasını almaya geldik.’’ ifadesini kullandı. 16 civarında Suruçlu fakir ve yardıma muhtaç aileyi yerinde ziyaret ederek kardeş aileler oluşturulduğunu belirten Özkan, "Ailelerimize çeşitli yardımlarda bulunduk. Kendilerine telefonlarımızı verip onların telefon numaralarını aldık. Herhangi sıkıntı ve bir hastalık sırasında hastalığın tedavisi için kardeş ailelerimizi Ankara’ya davet ettik. Kardeş ailelerimizde çocuğu okumakta olan ailelerin öğrenci masrafını karşılamak için Suruçlu esnaf kardeşlerimizle koordineli çalışma içine girdik. İnşallah bu gönül birlikteliğimizin devamını getiririz.’’ dedi.

Suruç’ ta henüz yeni faaliyete giren ‘Ahmed-i Hani Öğrenci Yurdu’nu da ziyaret eden ve yurdun sosyal aktiviteleri hakkında Yurt Kurucu Müdürü Fevzi Şahin’ den bilgi alan Ankaralı esnaflar, "Burada Suruçlu öğrenci kardeşlerimize çok güzel hizmetler verildiğine şahit olduk. Buradan çıkan Anadolu’nun yağız ve başarılı öğrencileri, çeşitli illerde okuyarak kendi memleketlerine hizmet etme imkânı bulabiliyor.’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: