Ankaragücü - Başakşehir maçı Ankara'da oynanmayacak

Başkent ekibi, Beşiktaş'ın ardından Başakşehir'le de farklı bir şehirde oynamak zorunda kalacak.

Ankaragücü, Başakşehir'le iç sahada oynaması gereken Süper Lig karşılaşmasının farklı bir şehirde oynanacağını duyurdu.

Sarı lacivertli ekip, Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş ile Yenikent Stadı'nda oynanması planlanan müsabakaya zeminin futbola elverişli olmaması nedeniyle Kayseri'de çıkmak zorunda kalmıştı.

Aynı sorun Başakşehir maçı öncesinde de kendisini gösterdi.

Ankaragücü'nden yapılan açıklamada, TFF'nin Yenikent Stadı'nı futbol oynamaya uygun olarak görmediği ve 12 Aralık'taki maçın farklı bir şehirde oynanacağı ifade edildi. Maçın yapılacağı şehir ise henüz açıklanmış değil.

Reklam
Reklam

Ankaragücü'nün açıklaması şöyle:

"İstanbul Başakşehir FK ile 10.12.2018 tarihinde (Pazartesi) günü saat 20:00’da oynayacağımız müsabakanın yeri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Yenikent Stadyumu olarak ilan edilmişti.

Ancak TFF tarafından görevlendirilen yetkililerin Yenikent Stadyumu’nda yaptığı denetimler neticesinde saha zemininin futbol müsabakası oynamaya elverişli olmadığı rapor edilmiştir.

TFF, konuyu değerlendirmiş Yenikent Stadyumu’nda saha zemininin elverişli olmadığını gerekçe göstererek müsabakanın ilan edilen tarihte Yenikent Stadyumu’nda oynanamayacağını tarafımıza bildirmiştir.

Bu nedenle İstanbul Başakşehir FK ile yapacağımız müsabaka başka bir şehirde oynanacaktır. Müsabakanın oynanacağı şehir ile ilgili açıklamamız daha sonra yapılacaktır."