"Ankaragücü hep öksüz kaldı"

Ankaragücü Kulübü Onursal Başkanı Cemal Aydın, Atatürk Orman Çiftliği ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan arazi tahsis protokolü sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aydın, ezelden beri Kayseri, Konya ve Bursa örneklerinde olduğu gibi kulüplerin kentleriyle bütünleşmesini arzu ettiklerini vurgulayarak, "1997'den beri başkanım, Ankaragücü hep öksüz kaldı" dedi.

Başkan Aydın, kulübün, parlamentosuyla, valisiyle, özel idaresiyle, sivil toplum örgütleriyle çok içiçe olması durumunda istenilen hedefe ulaşılabileceğini, kendimizi çok zorladığımız zaman bile ancak 2002'de olduğu gibi 4. olabildiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Gücünüzün, bundan öteye gidemeyeceğini anladığınız zaman, çalışma zevkiniz kalmıyor. Bunun önemli olduğunu vurguladık. 28 Şubat'ta birincisi ve 7 Mart'ta da ikincisi olmak üzere Ankaragücü'nün genel kurulu yapılacak. Hala birtakım spekülasyonlar yapılıyor. Çok net söylüyorum. Hiç sözümden dönmüş gibi görünmedim. Genel kurulda şartlar ne olursa olsun Cemal Aydın, başkanlığa aday olmayacaktır. Bunun adını kesin olarak koyalım."

Reklam
Reklam

BİRLEŞME KONUSU
Ankaragücü Kulübü Onursal Başkanı Cemal Aydın, Ankaraspor ile birleşme konusunda bazı temaslar olduğunu vurgulayarak, bu görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.

Aydın, birleşme projesini elma ile armudun birleşmesine benzeterek, "Birleşmek isteyenlerden biri kamu yararına dernek, diğeri anonim şirket. Bugünkü koşullarda, birleşmesinin olması mümkün değil. Yapılacak iş, şu andaki tabloda kulüplerin daha üst seviyede bir heyecana ulaşılabilmesi için, bir birlikteliğin sağlanması için yapılan çalışmalardır. Önemli olan kulüp başkanı olacak kişinin bu birlikteliği iyi bir noktaya getirmesidir. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bana da görev düştüğünde, katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.