Ankaralı Iş Adamları Akçakale'de

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bulunan Ankaralı iş adamları, Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği ve 5 kişinin hayatını kaybettiği

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bulunan Ankaralı iş adamları, Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği ve 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakale ilçesini ziyaret etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Şanlıurfa'da gerçekleştirilen "2012 Yılı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı"na katılan Ankaralı iş adamları ile Vali Celalettin Güvenç, Akçakale ilçesinde temaslarda bulundu.

İlk olarak Akçakale Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulunan heyet, Kaymakam Eyüp Fırat ve Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'dan bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Daha sonra ilçe merkezindeki bir parkta çay içen heyete rastlayan ve Suriye'nin Tel Abyad kentindeki çatışmalardan kaçarak ilçeye geldiği belirtilen aşiret lideri Ahmet El Mustafa, Vali Güvenç ile sohbet etti.

Suriyeli Ahmet El Mustafa, Türk halkına ve desteğini sürdüren hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Türkiye'nin yaptığı yardımları unutmayacaklarını vurgulayan Ahmet El Mustafa, şöyle konuştu:

"Irak Savaşı'nda biz Iraklılara kucak açtık, 4 milyon insanı ülkemizde misafir ettik. Ancak onlar bugünlerde yaşadığımız durumda bize yardım etmediler, ekmek bile vermediler. Türkler bize kucak açtı, Türk halkına ve devletine müteşekkiriz. Özellikle ilçe kaymakamımız ve belediye başkanımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu iyiliği unutmayacağız."

Vali Celalettin Güvenç ise Türkiye'nin her zaman dünyada yardıma muhtaç insanlara el uzattığını ifade ederek, "Biz kardeşiz" dedi.

Ahmet El Mustafa, ziyaretinin ardından Vali Güvenç'e yanında bulundurduğu bir tespihi hediye etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Müslüm Etgü - Veli Gürgah / Rauf Maltaş /

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz