Ankaralı iş adamları girişimci yetiştiriyor

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) 2. dönem girişimcilik eğitimlerine başladı. ASAD, 120 girişimciye iş...

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) 2. dönem girişimcilik eğitimlerine başladı. ASAD, 120 girişimciye iş dünyasına hazırlıyor.
Uygulamalı girişimcilik kurslarının 2. döneminin açılış töreninde konuşan ASAD Başkanı Şahin Altuntaş, Türkiye'nin, 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin tek yolunun girişimci sayısının artmasından geçtiğini kaydetti.
Ankaralı iş adamları olarak, Ankara'da işsizliğe ve mesleksizliğe çareler oluşturmaya çalıştıklarını belirten Altuntaş, “Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasına bizler de destek olmalıyız.” dedi.
Kursa katılanlara 60 saatlik eğitim verileceğini ve eğitimlerini başarıyla bitirenlere sertifika verileceğini hatırlatan Altuntaş, “Bu girişimci arkadaşlarımız, yeni iş fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEB’den destek almaya hak kazanacak. Ankara’da istihdam imkanı oluşturmak ve kendi işini kurmak ya da mevcut işini büyütmek isteyen girişimcilere imkan sağlamak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattık ve büyük ölçüde katılım oldu. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin kıymetini bilin. Kurs sonunda alacağınız sertifika ve hazırlayacağınız proje ile kendiniz açısından yepyeni bir hayata başlayabilir ve ekonomiye katma değer sağlayan bireylere dönüşebilirsiniz.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz