Ankaralı Iş Adamlarının Yardımları Şentepe'den Senegal'e Uzandı

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD), beş yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği otel iftarlarını bu yıl iptal ettiklerini bildirerek, ihtiyaçlı vatandaşlara

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD), beş yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği otel iftarlarını bu yıl iptal ettiklerini bildirerek, ihtiyaçlı vatandaşlara yönelik iftar çadırı açtıklarını dile getirdi.

ASAD'tan yapılan açıklamaya göre, dernek beş yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği otel iftarları yerine Şentepe bölgesi Çiğdemtepe Mahallesi'nde iftar çadırı açtı. Diğer iftar çadırlarından farklı olarak muhtarlıkla ortaklaşa yapılan çalışmayla ihtiyaç sahiplerinin belirlendiği, bu kişilere sefer tasları ve yemek kartları verildiği kaydedildi. İhtiyaç sahibi vatandaşların iftardan iki saat önce iftar çadırına gelerek, yemeklerini aldıkları ve iftarlarını evlerinde yapabildikleri ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada Senegal'de bulunan Türk okullarıyla birlikte yardım çalışması yaptıklarını belirten ASAD Başkanı Ekrem Akgümüş, "Önceki yıllarda Ramazan ayı içerisinde belirlediğimiz bir günde iftarımızı yapıyorduk. Fakat bu sene ihtiyaç sahiplerini de göz önünde bulundurarak iftar programımızı iftar çadırına dönüştürdük. Bugüne kadar Ankara Şentepe'de ki çadırımızda yaklaşık 20.000, Senegal'deki çadırımızda 24.000 yoksul aileye iftar verdik. Biz buradan kamuoyuna seslenerek çadırımıza iftar vermek isteyen hayırsever Ankaralı iş adamlarını da davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: