Ankaralı Kadınlar, Keçe Kursunu Sevdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri Kursları’na (BELMEK) katılan emekli 117 kadın, turistik...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri Kursları’na (BELMEK) katılan emekli 117 kadın, turistik el sanatları ve keçe işlemeciliği eğitimi alıyor.

Kadınların tasarım yeteneklerini geliştirdikleri kursta; keçeden nazarlıklar, kitap ayraçları, çanta, şapka, cüzdanlar, organizasyon işlerinde kullanılabilecek küçük süsler, panolar, resimler, bunun dışında farklı malzemelerden yılbaşı süsleri, kumaştan çiçekler, değişik formatlarda bebekler, kapı çelenkleri, deriden çanta, cüzdan, mumluk, abajur, masklar, takılar, lavanta keseleri yapımı öğretiliyor.

Reklam
Reklam

Hobi için etkinliklere katılan kadınlardan bazıları yaptıkları işleri kazan kapısı haline getirdi. Haftanın iki günü verilen eğitimde Türk el sanatlarında büyük bir öneme sahip ‘keçe’nin özellikleri, nasıl işleneceği, renk bilgisi konuları detaylı anlatılıyor.

Usta öğretmen Melahat Demiraç, “Biz burada hem sohbetimizle hem üreterek ortaya koyduğumuz ürünlerimizle bir nevi terapi yapıyoruz. Kursiyerlerimiz el emeği ürünleri ortaya çıkardıkça daha bir mutlu oluyorlar.” dedi.

BELMEK kursuna devam eden Yıldız Özkavaf da resim, mefruşat, dantel, tel kırma branşlarının ardından turistik el sanatlarını seçtiğini söyledi.

Kendini “Emekli, dul, yetim ve kayınvalide” diye tanımlayan Öznur Tunçelli ise emekliliğin ardından pek çok kadın gibi kurs arayışına girdiğini ve birçok kapı yüzüne kapanırken bir telefonla Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine yol gösterdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz