Ankaralılara Safranbolu Lokumu Dağıtılacak

Ankara'da 25-29 Nisan'da düzenlenecek "Karabük Günleri" kapsamında, 5 ton Safranbolu Lokumu dağıtılacak.

Ankara'da 25-29 Nisan'da düzenlenecek "Karabük Günleri" kapsamında, 5 ton Safranbolu Lokumu dağıtılacak.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliklerde Safranbolu ilçesinde fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, damla sakızlı ve safranlı olmak üzere 5 çeşit üretilen lokumları, misafirlerine ikram edeceklerini söyledi.

Safranbolu lokumunun birçok bölgede üretilenlerden farklı lezzet ve dokuda olması nedeniyle tüketicilerce tercih edildiğini ifade eden Küçük, "Bu farklı lezzeti Ankara'da ikram edeceğiz. Etkiliğimize gelecek katılımcılar, Safranbolu ve diğer ilçelerin tarihi zenginliklerine de tanıklık edecek. Oluşturulacak Safranbolu sokağı'nda, kaybolmaya yüz tutmuş yemenici, kalaycı, demirci ve cam işleme sanatının son ustaları mesleklerini icra edecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Küçük, etkinlikte, yöreye özgü yemeklerin de katılımcıların beğenisine sunulacağını anlatarak, Türkiye'nin orman varlığı açısından en zengin illerinden olan Karabük'ün doğal zenginliklerini anlatan stantların da açılacağını kaydetti.

Vali Küçük, "Karabük Günleri" etkinliğinde, Spor Toto Süper Lig temsilcileri Kardemir Karabükspor'lu futbolcuların da imza vereceğini dile getirdi.

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: