Ankaralılardan Bahçıvanlık Eğitimine Yoğun İlgi

Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği bahçıvanlık eğitiminin ilk gününe vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.Maltepe Yılmaz Güney Sahnesi’nde...

Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği bahçıvanlık eğitiminin ilk gününe vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.

Maltepe Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşen eğitimin ilk gününe, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe de katılarak, katılımcılara kente, doğaya ve yeşile gösterdikleri saygı ve yeşil alan yaratma konusunda öğrenme ihtiyacından dolayı teşekkür ederek, Çankaya Belediyesi’nin pek çok konuda yanlarında olduğunu söyledi. Katılımcılara, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın selamlarını da ileten Buğra Gökçe, 3 yıldır süren Bahçıvanlık eğitimlerinin her yıl daha gelişmiş ve daha yoğun programla Çankayalılara ve Ankaralılara sunulduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

"HER TOPRAK PARÇASINI YEŞİLE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Hızla gelişen ve betonlaşan kentlerde toprağa ve yeşile olan hasretin her geçen gün büyüdüğünün altını çizen Gökçe, Çankaya’nın kent merkezinde olmasının yoğun yapılaşmaya maruz kalan bir bölge olduğunu buna rağmen belediye olarak her toprak parçasını yeşil alan olarak düzenlemeye gayret ettiklerine dikkat çekti. Gökçe ayrıca, vatandaşların yeşil alanlar konusunda bilinçlenmesi amacıyla bahçıvanlık eğitimi, bahçe ve balkon bezeme yarışması gibi çalışmaları hayata geçirerek, yeşil alanı kazandırma hedeflerine halk eliyle destek almanın da çok yararlı olacağına inandıklarını vurguladı.

Ankara Üniversitesi akademik personelinin katkı vereceği seminerlerin ilk gününde, Ankara koşullarında yetişen yol ağaçları, bahçe bitkileri ve çiçekleri konusunda, ilk dersi araştırma görevlileri Ömer Lütfü Çorbacı, Özlem Candan Cengiz ve Gözde Sayın, iç mekan bitkileri konusunda ise Doç. Dr. Aysel Uslu ve Yard. Doç. Dr. Zühal Dilaver verdi. 1 Nisan itibariyle başlayan ve 258 kişinin katıldığı, 8 gün teorik ve 2 gün pratik şeklinde gerçekleşecek ve günlük 6 saat sürecek eğitim seminerlerinde, Çankaya Belediyesi katılımcıların öğle yemeği kumanyasını da sağlayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: