Ankara'nın Başkent Oluşu Düzenlenen Törenle Kutlandı

Ankara’nın başkent oluşunun 89. Yıl dönümü Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene...

Ankara’nın başkent oluşunun 89. Yıl dönümü Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, bazı dernek üyeleri ve seğmenlerden oluşan heyet katıldı. Kutlamalar çerçevesinde mehteran takımı toplanan kalabalığa müzik ziyafeti sundu.

Tören ilk olarak, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan Vali Yüksel, dünyada Birleşmiş Milletler (BM)'e üye ülkelerin tamamına yakınının başkentlerinin siyasi kararlarla belirlendiğini belirtirken, Ankara’nın ise tarihi bir sürecin sonucunda başkent olduğunu aktardı. Ankara’nın başkent kabul edildiği gün Türkiye’ye ışık olduğunu kaydeden Yüksel, Ankara’nın bu görevini yerine getirmeye devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Törenin ardından Ankara Seğmenler Kulübü üyeleri burada halk oyunları gösterisi sundu. Gösteriye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: