Ankara'nın geleneksel kına gecesi -Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı, başkent kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla gelenekselkına gecesi düzenledi

Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı, başkent kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla geleneksel kına gecesi düzenledi.

Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı, başkent kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla geleneksel kına gecesi düzenledi.

Vakfın Kadın Kolu çalışmaları kapsamında düzenlenen kına gecesinde, nişanlı 2 genç kız için kına yakıldı.

Kadınların geleneksel bindallı elbisesi giydiği kına gecesinde, İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker temsili kayınvalide oldu.

Toker'in, gelin adaylarının eline kına yakmasının ardından Seğmen ekibi gösteri yaptı.

Bugüne kadar 22 genç kız için kına gecesi düzenlediklerini söyleyen Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı Halil Şıvgın, ihtiyaç sahibi geç kızları hayata hazırladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Şıvgın, "Unutulmaya yüz tutmuş Ankara geleneklerini yaşatmaya çalışıyoruz. Kına yakma töreni, kökeni Orta Asya'ya uzanan sosyal bir gelenektir. Kına töreni yapılan genç kızlarımız, maddi yönden desteklenir, manevi yönden onore edilir. Bugünün sevinç ve heyecanı misafirlerle paylaşılır" dedi.

Vakıf olarak amaçlarının eski değerleri, zengin gelenek ve görenekleri yaşatmak ve yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Şıvgın, kına gecesinin aile kavramının içerisinde önemli yeri bulunduğunu söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen gelin adaylarından birisi de ayrıcalıklı bir kına gecesi yaşadığını, bugünün unutamayacağı anılardan olduğunu belirtti.

Ankara geleneklerine göre kınaları yakılan iki genç kız için ekim ayında düğün töreni yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: