Ankara'nın Kalkınma Sürecinde Söz Sahibi Olanlar 'ortak Akıl Toplantısı’nda Buluşuyor

Ankara’nın kalkınma sürecinde söz sahibi olan tüm paydaşları “Ortak Akıl Toplantısı”nda bir araya geliyor.Ankara Kalkınma...

Ankara’nın kalkınma sürecinde söz sahibi olan tüm paydaşları “Ortak Akıl Toplantısı”nda bir araya geliyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Ankara Bölge Planı 2014-2023 çalışmaları çerçevesinde Ankara’nın kalkınma sürecinde söz sahibi olan tüm paydaşları “Ortak Akıl Toplantısı”nda bir araya getiriyor. Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Yüksel’in de katılacağı toplantı 30 Mayıs 2012 Perşembe günü ATO Congresium’da gerçekleştirilecek Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Ankara Kalkınma Ajansı’nın Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü olmak vizyonu ile çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Yapılan açıklamada, Ajansın bu çerçevede, hazırlık çalışmalarından sorumlu olduğu Ankara Bölge Planı 2014-2023 için çalışmalarını sürdürdüğü ve daha önce gerçekleştirilen “Ankara’da Yaşamak”, “Ankara’da Çevre” ve “Ankara’da Çalışmak” başlıklı Odak Grup Toplantılarının ardından şimdi de daha geniş paydaş katılımı ile “Ortak Akıl Toplantısı” gerçekleştirileceği de kaydedildi.

Reklam
Reklam

Ortak Akıl toplantısı ile ilgili açıklama yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara Bölge Planı'nın, Ankara bölgesinde yaşayanların, kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin, kısacası kalkınma sürecinde söz sahibi olan tüm paydaşların ortak aklının bir ürünü olabilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu sebeple toplantıya olabildiği kadar geniş bir yelpazede paydaş katılımı beklediklerini ifade eden Balcı, “Plan kapsamında Ankara'nın kalkınması adına öne çıkan konularda derinlemesine araştırmalar yürütülmüş, kurum/kuruluş ziyaretleri ile birebir görüşmeler yapılmış, ilgili paydaşlardan temsilcilerin katılımıyla, ilçe çalıştayları ve Odak Grup Toplantıları gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmaların neticesinde Ankara Bölge Planı 2014 - 2023'ün ilk taslağı hazırlanmıştır. Gerçekleştireceğimiz Ortak Akıl Toplantısı ile de bu taslağa son halini vererek Ankara Bölge Planı 2014 - 2023'ün nihai halini oluşturmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Toplantıda, Ankara Kalkınma Ajansı 2013 yılı birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı da gerçekleştirilecek. Bu sayede Kalkınma Kurulu üyelerinin de Ankara Bölge Planı 2014 - 2023 üzerindeki görüş ve önerileri alınacak. Ortak Akıl Toplantısı'na davet edilenler dışında da katılım olabiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: