Ankara'nın Maketi Kentpark'ta Sergilenecek

Yaklaşık 8 ayda tamamlanan 7 kilometrelik Atatürk Bulvarı’nı ortaya koyan 14 metrelik Ankara maketi, Kentpark'taki...

Yaklaşık 8 ayda tamamlanan 7 kilometrelik Atatürk Bulvarı’nı ortaya koyan 14 metrelik Ankara maketi, Kentpark'taki TSMD Mimarlık Merkezi’nde sergilenecek.

Toplam bütçesi 166 bin euro olan AB tarafından fonlanan projenin en önemli ürünü olan 'Kale’den Kule’ye' adı verilen bu makette, farklı dönemlere ait seçilmiş yapılar vurgulanıyor. Kuzey - Güney yönünde gelişen Ankara’da, Atatürk Bulvarı olarak bilinen ana arter kentin omurgasını oluşturuyor. Kent maketi, yaklaşık 7 kilometrelik bu aksı 1/500 ölçeğinde ortaya koyacak. Makette, bu aks üzerindeki önemli yapılar detaylandırılacak, diğer yapılar da kütle büyüklükleri ile ortaya konacak. Yapımı 12 kişi tarafından 8 ayda gerçekleştirilen 14 metre uzunluğundaki kent maketinin, taşınabilir bir yapıda tasarlanarak, farklı kentlerde ve mekânlarda sergilenmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: