Ankara’nın Saklı Bahçesi 'çansera Kent'

Ankara’nın göbeğinde 90 dönümlük arazi üzerine kurulu Çansera Kent Bahçesi, tamamının hizmete açılmasıyla Ankaralılar için...

Ankara’nın göbeğinde 90 dönümlük arazi üzerine kurulu Çansera Kent Bahçesi, tamamının hizmete açılmasıyla Ankaralılar için tam bir dinlenme ve nefes alma mekanı olacak.

Yeşili, yayabildiği her alana yaymak için özel bir çaba harcayan Çankaya Belediyesi, hiçbir şekilde rant elde etmeyi düşünmeden, giriş çıkış alanlarıyla 90 dönümü bulan bir arazi üzerine, sadece halkı ve kamu yararını düşünerek, sera, oturma ve piknik alanı, spor alanı ile konser alanı gibi bölümleriyle devasa bir bahçe yaratmanın huzurunu yaşıyor.

Reklam
Reklam

Göreve geldiği günden itibaren 1970’lerin toplumcu belediyeciliğini, ‘‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’’ olarak çağın gereklerini göz önüne alıp hayata geçiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya parklarını, Çansera Kent Bahçesi’nde ürettikleri çiçek ve fidanlarla donatmanın mutluluğunun tarifsiz olduğunu dile getiriyor. Doğa dostu Çankaya Belediyesi’nin halk sağlığını bütün olarak ele aldığını belirten Tanık, dev bir bahçe niteliği taşıyan Çansera’nın, oksijen ve temiz hava sağlamasının yanında, oluşturulacak mekanların ruh sağlığına da olumlu etkiler yapacağına dikkat çekti. Tanık ayrıca, Çansera’da, sulama sistemi için yağmur suyundan, aydınlatma için de güneş enerjisinden yararlanılacağını sözlerine ekleyerek ‘Doğa Dostu Belediye’ olduklarını bir kez daha göstereceklerini vurguladı. Çansera, Ankaralıların hafta boyunca güvenle spor yapabilecekleri ve dinlenebilecekleri bir yer olmasının yanında, hafta sonları da piknik keyfi yaşamak isteyenlerle dolup taşan bir bahçe olacak.

Reklam
Reklam

Kentin ve kentlinin uzun vadede yararlanacağı değerler yaratmaya önem verdiklerini ifade eden Başkan Tanık, “Her Ankaralının toplu taşıma araçlarıyla ya da yürüyerek kolaylıkla ulaşabileceği Çansera, sağlık, spor, kültür gibi birçok ihtiyacı giderecek. 30 bin kişi kapasiteli konser alanı burayı açık hava kültür merkezi haline getirecek. Kır kahvesi, kış bahçesi, kuş gözlem evi, kafeterya, bitki satış yerleriyle tırmanma duvarı, açık spor alanları ve bisiklet yolları da dahil planlanan Çansera 7’den 70’e herkese hitap edecek.

70 bin metrekarelik doğal park alanının bin 600 metrekaresini sadece bitkisel üretim için ayırdıklarını ifade eden Başkan Tanık, burada her yıl binlerce çiçek ve fidan üretimi yapılacağını söyledi. 8 sera alanının, Çankaya’nın parklarını ve yeşil alanlarını bitkilendirecek kapasitede olduğunu belirten Tanık, evinde, balkonunda, bahçesinde bitki yetiştirmek isteyen vatandaşların da Çansera’dan bitki edinebileceği açıklamalarında bulundu.

Çansera’da lale, sümbül, menekşe, nergis gibi mevsimlik çiçek, kış sezonu için lahana çiçeği, süs çalıları üretimi gibi çok sayıda bitki üretimi yapılıyor. 2013 yazı için 320 bin adet çiçek üretilirken, kış sezonu için 50 bin adet lahana çiçeği ve 60 bin soğanlı çiçek üretimi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: