"Ankara'nın zalimleri tedbiri önceden aldı"

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'ne bağlı Avcılar Köyü'nde, içerisinde cemevinin yanı sıra çeşitli sosyal tesislerin de bulunacağı Tanyeri Kültür Merkezi ve Aşevi'nin temelini atan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ankara'daki zalimler, başlarına nelerin geleceğini bildikleri için tedbirlerini önceden aldı" dedi.

Erzincan'a 30 kilometre mesafedeki Avcılar Köyü'nde düzenlenen temel atma törenine, Vali Vekili Hakan Kubalı, AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı Mehmel Bol, Cem Vakfı Genel Müdürü ve Eski Vali Celal Dinçer ile ilçe belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, cemevinin açılmasının birlik ve beraberliğin pekişmesine katkıda bulunacağını belirterek, şunları söyledi:

"Burada, Avcılar Köyümüz'de, gönül avcılarının daha bir yetişmesi, vatanperverliğin daha bir güzelleşmesi için, yurtseverliğin daha bir anlam kazanması için cem yapılacak, cem temeli atılacak. Bu cem, yeniden birlikteliği en azami noktaya taşıyacak, çeşitli statükolarını devam ettirmek isteyen bölücü, ayrımcı ve ayrıkçılara en büyük tokat olacaktır."

Törende daha sonra konuşan Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı Mehmet Bol ise, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istediklerini dile getirerek, "Bu bir taleptir.

Kimseye kimsenin dinini, kimsenin inancını zorla öğretmek yerine, kim hangi talepte bulunuyorsa, neye inanıyorsa o inancı doğru bir şekilde ortaya koymak, insanlara talep ettikleri inancı öğretmek istiyoruz. Aleviliğin diğer inançlar gibi din, kültür ve ahlak bilgisi dersinde ve tarih dersinde doğru bir şekilde tanıtılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ANKARA'NIN ZALİMLERİ TEDBİRİ ÖNCEDEN ALDI"

Törende vatandaşların, 'Başbakan Sarıgül' tezahüratları arasında kürsüye gelen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ise, yine üstü kapalı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a göndermelerde bulundu. Ülkede yeni bir yükselişe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Sarıgül, şöyle devam etti:

"Siyaset baronları kağıt üzerinde karar verir. Siyaset baronları kağıt üzerinde bizi yok etmeye çalışabilirler ama hakkın gönlünden de, halkın gönlünden de bizi ve halkımızı kolay kolay yok edemezler. Toplumumuzun şifrelerini biliyoruz. Tek tek açmaya devam edeceğiz. Ankara'daki zalimler, başlarına nelerin geleceğini bildikleri için tedbirlerini önceden aldı. Ben başkaları gibi kapalı kapılar ardından sahtekarca güreşmesini sevmem. Ben yiğitçe çıktım, mertçe çıktım ve dedim ki, kardeşim başaramayanlar gidecek, başarılı olanlar gelecek."

Mustafa Sarıgül ve diğer davetliler daha sonra, kültür merkezi ve aşevinin inşaatını gezdi. Avcılar Köyü'nde de vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Mustafa Sarıgül, daha sonra Alevi Dedesi Mahmut Aydın'ın yeğeninin düğün törenine katıldıktan sonra, Erzincan Radyo Televizyonu'nda, Hüseyin Aslan'ın hazırlayıp sunduğu 'Diyalektik' programına katıldı. Geceyi Erzincan'da geçirecek olan Mustafa Sarıgül, yarın günü Sinop'a gidecek.

Reklam
Reklam