Ankaraspor-Ankaragücü maçında bilet krizi

Ankaraspor ile Ankaragücü arasında oynanan yılın ilk başkent derbisine bilet krizi damgasını vurdu.

Ankaraspor'un maçlarını Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynamak istemesine rağmen federasyonun Ankaragücü ile oynanacak maçı 19 Mayıs Stadı'na vermesi nedeniyle Mavi-beyazlı ekip maçın bilet fiyatlarını 150, 200 ve 250 YTL olarak belirledi.

Karşılaşma öncesinde Ankara 19 Mayıs Stadı önünde toplanan Ankaragücü taraftarları ile emniyet güçleri arasında gergin dakikalar yaşandı. Yapılan uygulamayı protesto eden Sarı-lacivertli taraftarların protestosuna emniyet güçleri müdahale etti. İki taraf arasında yaşanan gerginlik büyümeden önlendi. Bilet fiyatlarının pahalı olması nedeniyle Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşma boş tribünler önünde oynanırken, maçı 100 kadar Ankaragücü taraftarı izledi. Ankaraspor yönetiminin rakip takıma verilmesi zorunlu olan 15 protokol tribünü biletini ise Ankaragücü yöneticilerinin ellerine geçtikten yarım saat sonra iade ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ankaraspor Yönetimi, maçın Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynanmamasını Ankara'da oynanan karşılaşmalardan önce dağıtılan kitapçıkta protesto etti. Ankaraspor'un dağıttığı kitapçıkta, 'Bir takımın kendi sahasında oynamasından daha doğal bir durum olamaz. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın baskısına dayanamayarak Ankarasporumuzun hakkını gasp etmiştir. Kulübümüz olayı FIFA'ya taşıyacaktır" denildi.

Öte yandan, Ankaraspor'un sezon başında Ankaragücü'ne kiralık olarak verdiği ve prensipte 'Ankaraspor'a karşı oynanacak maçlarda forma giyemez' şeklinde anlaşmaya varılan futbolcu Tita ile ilgili iki kulüp arasında yapılan anlaşmanın son olaylardan sonra bozulduğu ifade edildi. Maça yedek soyunan Brezilyalı futbolcu, karşılaşmanın 29. dakikasında oyuna dahil oldu.