Ankara’ya Gidemediler

Balıkesir’den Ankara’ya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gitmek için toplanan gruba polis izin vermedi. İçişleri...

Balıkesir’den Ankara’ya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gitmek için toplanan gruba polis izin vermedi. İçişleri Bakanlığından Valiliğe gönderilen genelgeyi okuyan sivil polisler, gruba otobüslerle toplu halde hareket etmelerine izin verilmeyeceğini bildirerek uyardı. Direnmeye çalışan gruptakiler basın açıklaması yapıp tepki gösterdikten sonra dağıldı.

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) tarafnıdan organize edildiği belirtilen Ankara yolculuğu başlamadan biten 50 kişilik grup emniyete ve hükumete tepki gösterdi. ADD Balıkesir şube başkanı Necati Bilgetürk ve Eğitim-İş Sendikası Balıkesir şube başkanı Hüseyin Semerci, polisin kendilerine engel olduğunu, ancak Ankara’ya gitmek için ısrarlı olduklarını söyledi. Eğitim-İş Sendikası şube başkanı Hüseyin Semerci, "Bugün burada Ankara'daki Cumhuriyet buluşması için arkadaşlarımızla sözleştik. Yola çıkmak için yaptığımız organizasyon emniyetten aracımızın sürücüsüne yapılan telkin sonucu engellendi. Bu yurttaşların seyahat etme özgürlüğüne açıktan bir saldırıdır. Her türlü kanunsuzluğu yapanlara hoşgörü gösterilirken, Cumhuriyet Bayramını, milletin en büyük bayramını kutlamak isteyenlere karşı böyle bir engelleme çabasını anlamak mümkün değildir. Tarih bunu gelecek kuşaklara kötü bir örnek olarak gösterecektir. İnsanların bayramı kutlamasını engelleyen anlayışı kınıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

3 SAAT BEKLEDİLER

Atatürk Stadı önündeki Kuva-yi Milliye Meydanında toplanan kalabalık yaklaşık 3 saat bekledi. CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk da gece geç saatte olay yerine gelerek destek verdi. Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, polislerle konuştuğunu, araçların Ankara’ya girişinin engellendiğini söyledi. Mavuk, gitmek isteyenlerin şahsi araçlarıyla gidebileceklerini, buna bir mani olmadığını söyledi. CHP İl Başkanı Mavuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Balıkesir’de Anıta çelenk koyacaklarını ve buna polisin engel olması durumunda mücadeleden yılmayacaklarını belirterek, “Gerekirse polisle karşı karşıya geliriz" diye konuştu. CHP İl Başkanın bu konuşmasının ardından kalabalık geç saatlerde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: