Ankara'ya ikinci organik pazar

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Çayyolu semtinde doğal ürün pazarı açıldı. Ankara’nın ikinci organik pazarında, sebzeden...

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Çayyolu semtinde doğal ürün pazarı açıldı. Ankara’nın ikinci organik pazarında, sebzeden meyveye, temizlik ürünlerinden bakliyata kadar çok sayıda ürünü bir arada bulmak mümkün. Sertifikasız ürünlerin satışına izin verilmeyen pazarda, her hafta 200 stantta çok çeşitli ürünler satışa sunulacak.
Pazarın açılış törenine CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Şenol Balaban, Erhan Aras, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, belediye meclis üyeleri, Çayyolu muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Yaşar, “Yenimahalleli hemşerilerimizin sağlığı bizim için önemlidir. Genetiği değiştirilmiş ürünlerin insan sağlığına zararları ortaya çıktıkça doğal ürünlere bir dönüş yaşanmaktadır. Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak hemşerilerimizin de taleplerini göz önüne alarak doğal ürünler pazarı açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şentürk de Türkiye’de organik tarımın 1985 yılında yabancı ülkelerin isteği üzerine ihracat için yapıldığına dikkat çekerek, “Bugün Türkiye’de 42 bin 97 çiftçimiz 216 çeşit doğal ürün yetiştirmektedir. Tüketici bilinçlendikçe bu oran da giderek artmaktadır.Bu konudaki duyarlılığı nedeniyle Başkanımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz