Ankirock Fest 2012’nin Sanatçıları Açıklandı

Ankirock Fest 2012, ünlü isimler ve rock gruplarını Ankaralılarla buluşturuyor.Çankaya Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen 5. AnkiRock...

Ankirock Fest 2012, ünlü isimler ve rock gruplarını Ankaralılarla buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen 5. AnkiRock Fest 2012'de ünlü isimler ve rock grupları Çansera Kent Bahçesi’nde sahne alacak. Yılların eskitemediği ve ünlü rock yıldızlarıyla yaptığı düetlerle yeniden zirveye çıkan Nilüfer, Türkiye'yi Eurovision'da da temsil eden gençliğin gözde gruplarından Manga, Ankara'da uzun süredir konser vermeyen Haluk Levent, elektronik müzik yapmasına rağmen rock dinleyen kesiminde beğenisini kazanan Bedük, Anki Rock Fest'in en tecrübeli ismi Ogün Sanlısoy, Karadeniz rock müziğinin yükselen yıldızı Marsis ve bu yıl sürpriz bir kararla Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru kararı alan İsrail'in dünyaca ünlü grubu Orphaned Land açıklanan ilk isimler oldu.

Reklam
Reklam

Beşinci yıl sebebiyle özel bir içeriğe sahip olacak Anki Rock Fest; bu yıl Çankaya Belediyesi'ne ait Çansera tesislerinde, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık himayesinde düzenlenecek.

Organizasyonu düzenleyen Çankaya Sanat Müzik ve Kültür Yaşamı Derneği (ÇASAD) Başkanı Tuncay Baki Uğantaş yaptığı açıklamada savaş çığlıklarının atıldığı, madde bağımlılığının 10 yaşa düştüğü dönemde karşı duruşuyla 5 yıldır ayakta duran Anki Rock Fest'in bu yıl da barış için rock dünya için rock duruşundan taviz vermeden yoluna devam edeceğini belirtti. Bu yıl 32 sanatçı ve grubun yer alması planlanan festival bünyesinde konserlerin dışında birçok etkinlik ve sürprizin olduğunu belirtti. Festival alanında kurulacak olan lunapark, bungee jumping, tanınmış sanatçıların work shopları ve birçok sürpriz katılımcılara dolu dolu 3 gün yaşatacak.

Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru kararı alan İsrailli rock grubu Orphaned Land üyeleri, Türkiye'yi ikinci evleri olarak gördüklerini, Türk pasaportu taşımaktan ve yurt dışında Türkiye'nin sanat elçisi olmaktan gurur duyacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: