ANKİSAD: KOBİ’lere para değil, danışmanlık verin

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca, Türkiye’de sayıları 3.4 milyonu...

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca, Türkiye’de sayıları 3.4 milyonu bulan KOBİ’lere girişimci kredisi vermenin firmaların büyümesi için tek başına çözüm olmadığını belirtti. Akca, “Girişimci kredilerine destek veriyoruz, ancak para dağıtmak yerine KOBİ’lerin yeni geliştirilecek destek programlarına ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerine ihtiyacı var.” dedi.
Akca, Ölçek Endeksli Büyüme Destek Kredisi Programı ve KOBİ İhracat Finansman Destek Kredisi Programı konularındaki son teşviklerin yerinde olduğunu dile getirdi. Ancak ilgili desteğin kısa sürede tükenmesinin ve banka şubelerindeki sistem yoğunluğu nedeniyle işlem yapılamamasının KOBİ’leri zor durumda bıraktığını hatırlattı. Uluslararası rekabetin arttığı son yıllarda KOBİ’lere verilecek desteğin çok önemli olduğunun altını çizen Akca, şunları dile getirdi: “Türkiye’de 3.4 milyon KOBİ faaliyet gösteriyor. KOBİ’lerin ekonomik yapıları ne kadar farklı olursa olsun gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için büyük önem taşıyor. KOBİ’lerin tümünün ihtiyaçlarını kredilerle karşılamak mümkün değil, ama para dağıtmak yerine gelişen firmalara aracılık edilebilirse KOBİ’lerin sürekli gelişimi için bir adım atmış oluruz. KOBİ’lere sağlanan kolaylıklar umuyoruz ki yeni hazırlanan destek programları ile sınırlı kalmayacak. Günün ihtiyaçları doğrultusunda yeni geliştirilecek destek programlarıyla da girişimci ve KOBİ’lere sürekli destek verilebilecek.”
Türkiye’de destek verilen KOBİ sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Akca, “KOBİ’lerin yol gösterici danışmanlık hizmetlerine de ihtiyacı var. Kredi dışında farklı finansal araçlarının kullanımı, teknoloji yatırımları, yatırımların yönlendirilmesi ve geri dönüşlerinin hesaplanması konusunda parasal olduğu kadar teknik destekte de yol gösterici aracılık hizmetlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz