ANKİSAD'dan "hedef Pazarlara Giriş Stratejileri Nasıl Belirlenir" Eğitimi

 Ankara İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) üyesi iş adamlarına "hedef pazarlara giriş stratejileri nasıl belirlenir" eğitimi verildi.

Ankara İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) üyesi iş adamlarına "hedef pazarlara giriş stratejileri nasıl belirlenir" eğitimi verildi. ANKİSAD'dan yapılan yazılı açıklamada, üye firmalara Ekonomi Bakanlığı destekli, Marmara SPS Stratejik Planlama Hizmetleri eğitmeni Yaman Koç tarafından uluslararası pazar araştırması ve hedef pazarlara giriş stratejilerinin belirlenmesi konulu eğitim verildiği bildirildi. Açıklamada, Marmara SPS Eğitmeni Yaman Koç'un sunumundan şu ifadelere yer verildi: "Global pazarlarda başarılı olabilmek için kişi ve kuruluşların rekabet ortamını iyi tanımaları, çağdaş pazarlama anlayışını benimsemeleri gerekir. İşletmeler; yüzeysel, bölgesel ve uluslararası farklılıkları görmezlikten gelerek dünyayı tek büyük pazar olarak kabul edip, öyle faaliyet göstermeyi öğrenmeliler. Günümüzde 1980'lerin başından beri yoğun biçimde işletmelerin uluslararası pazarlara açılması, hatta globalleşme eğilimi görülmektedir. Teknolojik gelişmeler, değişen ekonomik ve politik koşullar işletmelerin mamullerini kendi iç pazarlarının yanında, dış pazarlara da sunmalarını kolaylaştırmıştır. Dış pazara girişler, şiddetlenen rekabet ortamında, işletmeleri, daha iyi, daha ucuz mamulleri pazarlamaya iterken, yeni mamul geliştirmeyi de teşvik etmektedir. Şirketleri uluslararası pazarlara yönelmeye zorlayan neden, rekabet avantajı yaratabilmenin temel kaynağını oluşturan yeni fırsat ve imkanların değerlendirilebilmesidir. Bu fırsatları doğru şekilde analiz etmek ve buna uygun davranabilmek için şirketlerin faaliyet gösterecekleri uluslararası pazar yapılarına göre giriş stratejileri belirlemesi; sahip olduğu işletme kaynaklarını belirlenecek stratejinin gerektirdiği biçimde organize etmesi gerekmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: