Anlayan’dan “sel” Açıklaması

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, yoğun yağmur yağışından dolayı oluşan selden daha önce şehir merkezindeki...

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, yoğun yağmur yağışından dolayı oluşan selden daha önce şehir merkezindeki dereleri ıslah ettikleri için büyük çaplı sel taşkını olmadığını dile getirdi.

Sel öncesi sosyal medya aracılığı ile Fatsalıları uyaran Başkan Anlayan, aşırı maddi hasar ve can kaybının olmayışının kendilerini sevindirdiklerini dile getirerek, “Küçük çaplı da olsa yağmurdan etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Başkan Anlayan, sel ile ilgili yaptığı açıklamasında ise şu sözlere yer verdi: “Fatsa ve bölgemizde yoğun bir şekilde yağmur yağışı ve bu yoğun yağışın arkasından belli bir ölçekte de olsa sel meydana geldi. Özellikle sabah 4’ten itibaren başlayan aşırı yağmur bölgemizde bir sel felaketini meydana getirdi. Tabi bu bölgesel bir yağış olup özellikle Bolaman ve Elekçi Irmağı'nda kısmi taşkınlara sebebiyet verdi. Fakat bu taşkınlar şehrimizde kesinlikle bir zarar meydana getirmedi çok şükür. Şunu söyleyebiliriz, Fatsa merkez olarak şehir merkezimizde bu selden ciddi anlamda etkilenmediğimizi ifade edebilirim. Özellikle son yıllarda yapmış olduğumuz dere ıslahları neticesinde hiçbir deremizde taşkın meydana gelmemiştir. Çok lokal, kısmi manada sayısı 3,5 tane işyerine su girmiş olup 8, ile 10 işyeri ve evin bodrum katına da su girdi, bunlar hep lokal hadiseler. Yoksa bölgesel anlamda cadde ve sokaklarda bir taşkınlık meydana gelmedi. Fatsa’da biz belediye ekipleri olarak sabahın ilk saatlerinden itibaren onların temizliğine yardımcı olmaya başladık. Şu anda da olmaya devam ediyoruz. Şehrimizin bu selden ciddi manada etkilenmediğini kamuoyuyla paylaşmak isterim. Tabii ki bölgesel yağış su seviyelerinin yükselmesine sebebiyet vermiştir. Ben kısmen de olsa iş yerlerine ve bodrumlarına su giren vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yardımlarımız ilk saatten beri onlara devam ediyor. Ciddi manada bir sıkıntının meydana gelmemesi adına sevindirici olduğunu ifade etmek istiyorum. Allah daha büyüklerinden korusun.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: