Anne-babalara çocukların alan ve meslek seçimlerindeki rolleri anlatıldı

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından başlatılan 'Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi' kapsamında 'Çocukların...

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından başlatılan 'Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi' kapsamında 'Çocukların Alan ve Meslek Seçimlerinde Anne-Babanın Yeri' konulu seminer düzenlendi.

Ertuğrul Gazi ve Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okullarında aynı anda yürütülen seminerin konuşmacılarından İş-Kur Meslek Danışmanı Tuncay Üstün meslek seçiminin önemine değindi.

Üstün, günümüzde çocuğun daha dünyaya gelmeden mesleğini planlayan ya da yetenek ve ilgisini göz ardı eden ailelerin olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları da ailelere anlatan Üstün, ''Çocuğunuzun iş hayatında yapacağı seçimlerde mutlu olmasının temelinde kendi kişiliğine en uygun özelliklere sahip mesleği seçmesi yatmaktadır. Üstelik araştırmalar gösteriyor ki çocukların meslek seçiminde en önemli faktörlerden birisi de aileler, yani sizsiniz. Bunun için küçük yaşlardan itibaren onun hem kendisini tanımasına hem de meslekler dünyasını tanımasına yardımcı olabilirsiniz.'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: