Anne Babalara TV Uyarıları!

Televizyon asla çocuğun öğrenmesini ve gelişmesini destekleyen birincil kaynak olarak görülmemeli.

Televizyon asla çocuğun öğrenmesini ve gelişmesini destekleyen birincil kaynak olarak görülmemeli, her zaman için anne-babalar kendileri de davranışları ile model olmalıdır. İşte anne-babaların televizyon hakkında bilmesi gerekenler..

1. Sanıldığı gibi televizyon, çocukların zihinsel becerilerini geliştiren bir araç değildir.

2. Televizyon yerien bebeğin gelişim dönemine uygun oyuncaklar tercih edilmeli, bebeğin yakınları ile iletişimde olması sağlanmalıdır. 3. Televizyonda yer alan haber programları, diziler gibi yetişkinlere yönelik içeriklerin de bebeklerin yanında açık tutlması bebeğe herhangi bir zarar vermiyor gibi gözükse de ses ve görüntüler bebek için uygun olmayan uyaranlardır.

Reklam
Reklam

4. Televizyonu bebeğin "oyalanması" için açık tutmak, bebeğin gereksiz yere ihtiyacı olmayan sesler, görüntülere ve hareketlere maruz kalmasına neden olur.

5. Bebeğin video klipler, reklamlar gibi içerikle baş başa bırakılması ise bebeğin kelime hazinesinin gelişmemesine hatta konuşma becerisi kazanırken geçtiği aşamlarda gecikmesine yol açar.

6. Televizyonu bebeğin yemek yemesi için onu oyalayan bir araç olarak kullanmak ise bebeğin olumlu yeme alışkanlıkları geliştirmesini zorlaştırır.