Anne ile çocukları tarım ilacı karışan mamadan öldü

ADANA (İHA) - Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Sarıveli köyünde Civelek çiftinin, evlendikten 7 yıl sonra doğan iki kız çocuğu, mamanın içine karışan tarım ilacından dolayı anneleriyle birlikte zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay, dün öğle saatlerinde ilçeye bağlı Sarıveli köyünde meydana geldi. 9 yıl önce evlenen Veli Civelek ve Şirin Civelek (35) çifti, evlendikten 7 yıl sonra 2 yaşındaki Dilek ve 5 aylık Didem adlı iki kız çocuğuna kavuştu. Çiftçilik yaparak hayatını kazanan baba Veli Civelek tarlaya çalışmaya gittiği sırada çocukları Dilek ve Didem acıkınca anne Şirin Civelek, mama hazırlamak için mutfağa gitti. Mamayı hazırladıktan sonra ilk önce kendisi tadına bakan anne daha sonra iki çocuğuna yedirdi.

Reklam
Reklam

Tarım ilacı karıştığı belirlenen mamayı yedikten sonra fenalaşan anne ve çocukları evde fenalaştı.

Bu arada, tarladan eve gelen baba Veli Civelek, eşinin ve çocuklarının yerde cansız yattığını gördü. Civelek, eşi ile 5 aylık bebeğinin öldüğünü anlayınca, yaşama umudu bulunan kızı Dilek'i 70. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak Dilek, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Anne Şirin ile Didem'in cenazeleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazeler bugün otopsi yapıldıktan sonra yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere Tarsus'a götürüldü.