Anne Üniversitesi Projesinde 'fransa Saldırısı' Örneği

Nursima KESKİN/ ERZURUM, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yakutiye Belediyesi arasında 'Anne Üniversitesi Projesi' imzalandı. Kadın Sorunları

Nursima KESKİN/ ERZURUM, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yakutiye Belediyesi arasında 'Anne Üniversitesi Projesi' imzalandı. Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Ayda Çelebioğlu, çocukların yaşama hazırlanmasında annelerin rolü ve yerinin çok büyük önem taşıdığını belirterek eğitimlerin 14 Şubat'ta başlayarak 8 hafta süreceğini belirtti. Alanında uzman öğretim üyeleri tarafından kişilerarası ilişkiler, insan ilişkileri, medya okur yazarlığı, kişisel bakım ve imaj, sağlık alanında eğitim verileceğini vurgulayan Ayda Çelebioğlu "Anne üniversitesi annelerin kişisel gelişimlerinin desteklenmesine ve bilgilerinin güncellenmesine odaklı bir eğitim programıdır. Eğitimlerle annelerin kendi kapasitelerinin farkına varmaları, öğrenmenin ve yenilemenin verdiği heyecanın yaşamlarına yansımasını hedefliyoruz. Ayrıca anneler üniversite ortamı hakkında da bilgi sahibi olacaklar" diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak anneliğin bir ayrıcalık olduğunu vurgulayarak aile yaşamının önemine değindi. Annenin bilgili ve ilgili olması gerektiğine işaret den Prof.Dr. Koçak "Biz biliyoruz ki aile çocuk eğitiminde ilk aşamadır. İyi bir aileye sahip olan çocukların ileride toplum içerisinde çok faydalı işler yapacaktır. İyi bir aileden gelen çocukların bilgi, beceri ve zekasını insanlığın gellşmesine harcadığını görüyoruz. Fransa'daki olaya baktığınızda sözde Müslüman kimliğine dayanarak adam öldürüyorlar. Sözde Müslüman kimliğine sahip katillerin iyi bir aileden gelmediğini, aile eğitimi almadığını, anne şefkati görmediğini bu noktada görüyoruz. Belediyemizle başlattığımız bu projenin bir pilot uygulama olacak. Şimdilik sayısını az tutacağız. Devamında ise daha geniş kitlelere, annelere bu bilgileri ileteceğiz" diye söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof.Dr.Hikmet Koçak ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 'Anne Üniversitesi Projesi' protokolünü imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: