Anne Ve Babası Okuma Yazma Öğrenemeden Ölen Hayırsever Okul Yaptırdı

Bursa’da hayırsever ve genel bütçe katkısıyla yaptırılan Hüsnü Züber İlkokulu ve Ortaokulu’nun resmi açılışı törenle...

Bursa’da hayırsever ve genel bütçe katkısıyla yaptırılan Hüsnü Züber İlkokulu ve Ortaokulu’nun resmi açılışı törenle yapıldı.

Özlüce Mahallesi'ndeki okulun açılışında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, geleceğin büyük Türkiye’sini kuracak insanların bu okullardan yetişeceğini belirterek, “Büyük bir Türkiye istiyorsak, çocuklarımıza en güzel imkanları sunmalı ve onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. İşte bu eğitim sarayımızda da geleceğimizin büyük Türkiye’sinin oluşturulmasına katkı sağlayacak çocuklarımız en güzel şekilde yetişecek. Hüsnü Bey bizlere okul yaptırmak için el uzattı. Biz de o eli tuttuk ve bu güzel eğitim sarayı meydana geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki, hayırseverimiz Hüsnü Züber’in bu katkısı diğer hayırseverlere örnek olacak ve yeni eğitim sarayları hizmete açılacak” dedi.

Reklam
Reklam

Velilerden çocuklarına sahip çıkmasını isteyen Harput, “Çocuklarınızın faydalı fertler olarak yetişmesini ve arzu ettiğiniz yerlere gelmesini istiyorsanız, onları takip edin ve sahip çıkın. Bu terör belası ülkenin başına musallat olduysa, bunun sebebi çocuklarımıza sahip çıkılmadığındandır. Öğretmenlerimiz de çocukları kendi çocukları gibi sevmeli. Sadece ders vermekle iş bitmiyor. Onlardan şefkatinizi ve ilginizi esirgemeyin” diye konuştu.

Bir okulun daha açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Çocuklarımıza gerekli imkanlar verildiğinde onların büyük başarılara imza atacağına kanaatimiz sonsuzdur. Son yıllarda Bursa SBS ve ÖSS’de iller sıralamasında ilk dört arasında yer almıştır. Bu başarıda emeği geçenleri bir kez daha kutluyor, bu güzel eğitim yuvasının eğitime kazandırılmasında katkısı olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Okul yapımında kendisine destek verenlere teşekkür eden Hüsnü Züber ise, “Eğitime yaptığım katkının ne denli önemli olduğunu buraya gelene kadar fark etmemiştim. İnsan isteyince her şey oluyor. Önemli olan çocuklarımızın bu eğitim yuvasında en iyi şekilde yetişmesidir” diyerek, mutluluğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Arnavut olan anne ve babasının okuma yazma öğrenmeden bu dünyadan ayrıldığını ifade eden Hüsnü Züber, “Bir Amerikalı arkadaşımla İstanbul’da buluşmak üzere sözleştik. Arkadaşım 15 gün geçmesine rağmen İstanbul’a gelmedi. Eşini aradığımda vefat ettiğini söyledi. O anda bu dünyanın boş olduğunu anladım ve bir okul yaptırmaya karar verdim” dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Vali Harput ve beraberindeki protokol minik öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Vali Harput ve beraberindekiler, anaokulu öğrencilerine şeker ve balon dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: