Anne ve bebeğini askeri helikopter hastaneye ulaştırdı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yeni doğum yapan kadın ve solunum yetmezliği çeken bebeği, yolların kapalı olması...

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yeni doğum yapan kadın ve solunum yetmezliği çeken bebeği, yolların kapalı olması nedeniyle askeri helikopter ile hastaneye yetiştirildi.
Pütürge ilçesi Tosunlu köyünde yaşayan 28 yaşındaki Türkan Ayla, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak zor geçen doğum sonrası dünyaya gelen kız bebek solunum sıkıntısı yaşadı. Durum hemen sağlık ekiplerine bildirildi. Ancak köy yolu yoğun kar nedeniyle kapalı olunca 2.Ordu Komutanlığı'ndan yardım istendi.
Kısa sürede Hava Alayı'ndan havalanan askeri helikopter belirtilen köye zorlu bir iniş gerçekleştirdi. Yeni doğum yapan Türkan Ayla ve kızı helikopterle Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi. Kız çocuğu ambulansla yeni doğan servisine götürülürken durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Türkan Ayla ise kadın doğum servisinde tedavi altına alındı.
Ayla'nın 4. çocuğunu dünyaya getirdiği, bir çocuğunu da doğumdan sonra kaybettiği öğrenildi. Anne ve bebeğinin tedavileri devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz