Anne Ve Ikizlerinin Ölümüne Çok Yönlü Soruşturma

Karnındaki ikizlerden biri down sendromlu olan Hatice Demet Buzpınar'ın (36) tıbbi müdahale sonrasında ölümüyle ilgili...

Karnındaki ikizlerden biri down sendromlu olan Hatice Demet Buzpınar'ın (36) tıbbi müdahale sonrasında ölümüyle ilgili inceleme başlatıldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimliği, kamuoyunda büyük yankı uyandıran olaya ilişkin idari soruşturma açtı. Kadının kocası Eren Buzpınar da hastanenin ve doktorun ihmali olduğu iddiasıyla Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet savcılığının sürdürdüğü soruşturma kapsamında kadının eşi Eren Buzpınar, kız kardeşi Mediha Erkan, teyzesinin kızı Fatma Genç ve kaynı Solmaz Buzpınar da tanık olarak Fatih Polis Merkezi'nde ifade verdi.

Reklam
Reklam

Eşi ve çocuklarını kaybeden acılı koca Eren Buzpınar, hamilelik sürecinde araştırdıkları Adana’nın en iyi doktoruna gittiklerini söyledi. Muayene sırasında ikiz bebeklerinin olduğu haberiyle önce ‘şok’ olduklarını, daha sonra ‘çok sevindiklerini’ belirten Buzpınar, şunları söyledi: “Rutin kontrollere devam ettik. Doktorumuza çok güvendik, kendimizi teslim ettik. Bebeklerin gelişiminin normal olduğunu kendisinden öğrendik. Daha sonra eşimin yaşından dolayı amino sentez testinin yapılmasına karar verildi. Numuneler Ankara’daki bir laboratuvara gönderildi. Üç hafta sonra sonuçları geldi. Doktor telefonla aradı, muayenehanesine gittik. Bize ‘bebeklerden birinin down sendromlu olduğunu, ya gebeliğin devam edeceğini veya bebeği sonlandıracağını’ söyledi. Karar vermek için iki günlük süre verdi. Doktora down sendromlu bebeğin sonlandırılmasının risklerini sorduğumuzda ‘bebeklerin –düşük de olsa– düşük yapabileceği cevabını verdi. Eşimle çok düşündük. Zor bir karar oldu, ama sonunda down sendromlu çocuğun sonlandırılması kararını doktorumuza bildirdik.”

Reklam
Reklam

"EŞİMİN MİGRENDEN BAŞKA BİR RAHATSIZLIĞI YOKTU"

Eşinin ölümüyle ilgili 'kalp krizi' gibi duyumlar aldığını hatırlatan Eren Buzpınar, migrenden başka bir rahatsızlığının olmadığını ifade etti. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Buzpınar, şöyle devam etti: “Her şey beş gün içinde oldu. Çarşamba günü sonlandırma operasyonu yapıldı. Evimize geldik, her şey normal. Cuma günü ateş nedeniyle cumartesi günü tekrar hastaneye yatış yaptık. Bu arada doktorumuzla her türlü bilgi alışverişinde bulunduk. Hastanede tahliller yapıldı. İdrar yolu enfeksiyonu diye yorumlayıp, ona göre tedaviye başlıyorlar. İçerde ölü bebek olduğunu bile bile… Ölü bebekten kaynaklandığı şüphesine düşen kimse yok. Ameliyat için geç kalındı. Geç kalmasına neden olan sorumluların hak ettikleri cezayı olmaları için şikayetçi oldum.”

Buzpınar, hiçbir şeyin eşi ve çocuklarını geri getirmeyeceğini ve bir beklentilerinin de olmadığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz