Anneler Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Yenişehir Akçeşme İlköğretim Okulu "Annem Bilgisayar Öğreniyor"...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Yenişehir Akçeşme İlköğretim Okulu "Annem Bilgisayar Öğreniyor" isimli bir projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında öğrencilerin annelerine yönelik "Temel Bilgisayar Okur Yazarlığı" kursu açıldı. Kursun ilk bölümünde 32 anne sertifika almaya hak kazandı. Halk Eğitim Merkezi ile Akçeşme İlköğretim Okulu'nun ortaklaşa açtığı kursta, anneler 32 saatlik temel bilgisayar eğitimi aldı.

Okul Müdürü Kamil Soylu, okulların ders saatleri haricinde de kullanılmasını sağlamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Aynı zamanda velilerin öğrencilere yardımcı olabilmeleri için bilgisayar kursu açtıklarını dile getiren Soylu, "Bu kursumuza katılan velilere teşekkür ediyorum. 32 kursiyer bu gün sertifikalarını alırken, 33 kişilik diğer grubumuz da kursa başladı" dedi.

Reklam
Reklam

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Güzel, "Kursumuzu okul öğretmenlerimizden Fatma Papak ve Pınar Özkurt Tuna verdi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezi olarak her türlü kursumuzu açmaya hazırız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz