Anneler En Çok Bu Konuları Merak Ediyor!

Beş yıl önce kurulan Milupa Anne Bebek Kulübü 300 bininci üyeye ulaştı.

Milupa Anne Bebek Kulübü Anne Danışma Hattı Yetkilisi Işıl Telkes, annelerin en çok bağışıklık, uyku problemleri, ek besine geçiş, iştahsızlık, yemek tarifleri, beslenme menüleri, mama kullanımı, sindirme ve gaz problemleri konularında kendilerine danıştıklarını belirtiyor. Annelerin doğru bildiği yanlışları Milupa Anne Bebek Kulübü Anne Danışma Hattı Yetkilisi Işıl Telkes şöyle sıralıyor:

• Kilolu bebek sağlıklı olur.

• Erken dönemde ek gıdalara başlamazsa bebek sonra alışamaz.

• Ek gıda döneminden itibaren bebeğin süt ihtiyacı eskisi kadar fazla değildir.

Reklam
Reklam

• Ek gıda döneminden itibaren bebeğe verilen meyve ve sebzeler bağışıklık sistemini güçlendirmek için yeterli olur.

• Ek gıda dönemine geçen bebek evde pişen yemekten yiyebilir; özel beslenmeye ihtiyaç duymaz.

• Yetişkin yemekleri 5'inci veya 6'ncı aydan itibaren verilebilir.

• Yüksek proteinli gıdaların beslenmede çok olması önemlidir, oysa gereğinden fazla protein bebeğin böbreklerini yorar.

• Yemek suları faydalıdır.

• İnek sütü sulandırılarak verilirse sakıncalı olmaz.

• Pütürlü gıdalara geçmek için bebeğin bir süreye ihtiyacı olduğunu (8. aydan 2 yaşa kadar) bilmediklerinden erken aylarda gereksiz yere bebeklerini zorluyorlar.

Doğrusu hangisi?

Milupa Anne Bebek Kulübü uzmanları bilinmesi gerekenleri şöyle açıklıyor:

• Özellikle 1 yaş sonrası bebeklerin büyümesi çok yavaşlıyor, bu nedenle bebekler daha az beslenmek istiyorlar, anneler ise bu durumu iştahsızlık olarak algılıyorlar. Bebeğin ne zaman, nerede, ne yiyeceğine aile; ne kadar yiyeceğine ise bebek karar vermelidir. 3N 1N kuralı beslenmede önemlidir. Miktar konusunda bebekler gereksiz zorlanıyor. Oysa gelişimin en önemli göstergesi bebeğin boy/kilo gelişiminin normal sınırlar içinde olmasıdır.

Reklam
Reklam

• 2. aydan itibaren bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için 500 ml anne sütü ya da devam sütü verilmelidir. Fakat bu miktarı vermemekteler; verilmediği takdirde bağışıklık sisteminin gelişimi yavaş seyreder.

• Bebeklere 4-6 aylardan önce ek besinler veriliyor. Oysa 4-6 aylardan önce verilen ek besinler bebeklerin sindirim ve boşaltım organlarını yorar ve yük getirir.

• Erken dönemde ek gıdaya başlamak alerjik reaksiyonlara neden olur. 4-6 aylardan itibaren başlayan annelerde bebeğin ne yediğine değil de ne kadar yediğine bakıyor, bu da bebeklerin bisküvi, pirinç unu, nişasta gibi bol karbonhidrat içeren ama besin değeri düşük olan gıdalarla beslenmesine neden oluyor. Bunun sonucunda sağlıklı ve kof(halk arasında kof kullanılıyor) bir kilo alımı oluyor.

• Bebekler tatlı gıdalara alıştırılıyor, bu da bebeklerin beslenme alışkanlıklarının yanlış gelişmesine ve ileride obeziteye neden oluyor.

• Bebek beslenme standartlarına göre üretilmeyen ürünler (yetişkinler için uygun olanlar) 1 yaş öncesi bile verilebiliyor, oysa bu ürünler katkı maddesi, gereğinden fazla şeker ve tuz içerirler.

Reklam
Reklam

• WHO tarafından kesinlikle ilk 1 yıl önerilmeyen inek sütü bebeklere erken dönemde verilmeye başlanıyor. Erken dönemde inek sütü kansızlık, gelişim gerilikleri yapabilir, bebeğin sindirim ve boşaltım sistemlini yorar.

• Ek besin döneminde anne sütü veya devam sütü alımı önemsenmiyor. Ek besinler ön plana geçerek bebeğin temel beslenmesi olan süt ihtiyacı yeterli miktarda karşılanmıyor.

Neşeli istatistikler…

• 2007 yılında bebekler en çok Eylül ayında doğmuştu ve bebekler en çok Başak burcuydu.

• 2008 yılında bebekler en çok Ocak ayında doğmuştu ve bebekler en çok Oğlak burcuydu.

• 2009 yılında bebekler şimdiye kadar en çok Mart ayında doğdu ve bebekler en çok Balık burcu.

• Milupa Anne Bebek Kulübü'nün üyelerinin en çok kullandığı bebek isimleri de sırasıyla Arda, Zeynep, Efe, Elif, Ege ve Nehir

• Bugüne kadar Milupa Anne Bebek Kulübü'nden mezun olan bebek sayısı 103 bin 917, mezun olan anne sayısı ise 97 bin 339

• Şu an Milupa Anne Bebek Kulübü'ne üye olan bebekler, 6 adet futbol sahasının tamamını doldurabilecek kadar fazla.

Reklam
Reklam

Anneler kulübü kazandırıyor!

Kulübün 300 bininci üyesi olmayı başaran Şanlı Urfa'dan Muhammed bebeğin bir yıllık mama ihtiyacı Milupa tarafından karşılanacak…

Hamilelikten itibaren anne-bebek sağlığı ve beslenmesi konusunda annelerin ihtiyacı olan tüm bilgileri Milupa uzmanlığı ile annelere sunmak amacıyla bundan beş yıl önce hayata geçen ‘Milupa Anne Bebek Kulübü', bugün 300 bininci üyeye ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bugüne kadar 300 bin anneye ulaşan Milupa Anne Bebek Kulübü, 300 bininci üyesini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Milupa Marka Müdürü İdil Taşar Jensen, Milupa Anne Bebek Kulübü Anne Danışma Hattı Yetkilisi Işıl Telkes ve Milupa pazarlama ekibinin katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında, 300 bininci üye olan Şanlı Urfa'dan Muhammed bebeğin sürpriz hediyesi de açıklandı. Muhammed bebeğin bir yıllık mama ihtiyacı Milupa tarafından karşılanacak.

Milupa Anne Bebek Kulübü her an annelerin yanında

Kurulduğu günden bu yana hemen her konuda annelerin yanında yer alan ve ihtiyaç duydukları her zaman tüm sorularına yanıt veren Milupa Anne Bebek Kulübü'nde beş beslenme uzmanı, annelerin sorularına yanıt veriyor. Hepsi gıda mühendisi ve beslenme konusunda uzman olan Milupa Anne Bebek Kulübü uzmanları her gün saat 08.30'dan 20.00'a kadar her sorun karşısında annelerin yanında yer alıyor. Yoğun bir çalışma temposuna sahip olan Milupa Anne Bebek Kulübü'nün uzmanları ayda ortalama bin 500 e-mail ve 3 bin telefon alıyor. Bu ücretsiz servisin yanı sıra üye olan her annenin evine bebeklerinin ayına uygun ürün numuneleri; bilgi kitapçıkları ve indirim kuponlarından oluşan paketler gönderiliyor. Ayrıca zengin içeriği ile ortaya çıkan www.milupa.com.tr de annelerin 7/24 yanında oluyor. Milupa AnneBebek Kulübü ayda ortalama 300 bin e-mailing ; 40.000 paket gönderimi yapıyor!

Reklam
Reklam

Anneler hamileliklerinden itibaren Milupa Anne Bebek Kulübü'ne üye olabiliyorlar. Anneler üyelikleri başladığı andan itibaren de Milupa Anne Bebek Kulübü ailesine katılmış oluyorlar. Toplantıda konuşma yapan Milupa Marka Müdürü İdil Taşar Jensen, bebekler dünyaya geldikten sonra aylarına ve bebeklerin isimlerine göre özelleştirilmiş bilgilendirme e-mailleri ve yine ayına uygun ürünlerin annelere düzenli olarak iletildiğini belirtti. Milupa Anne Bebek Kulübü'nün üyelik yapısı hakkında da bilgi veren Jensen, kulübün üyelerinin yüzde 29'unun İstanbul, yüzde 9'unun Ankara ve yüzde 9'unun İzmir'den olduğunu söyledi, Kulübün Urfa'dan da sadece bir üyesi bulunuyor.

Milupa Anne Bebek Kulübü'nün üyeleri hem her konuda uzman desteğini yanlarında bulurken hem de pek çok hediye kazanma olanağına sahipler. Milupa Anne Bebek Kulübü'ne üye olan annelere bugüne kadar 360 binden fazla paket hediye gönderildi. Kulüp son beş aldır üyelerine eve gönderim ve hastanelerde dağıtılmak üzere ayda yaklaşık 30.000 ücretsiz paket ulaştırıyor.

Reklam
Reklam