Anneler Günü

MHP Sivas İl Başkanı Kürşad Ergün, Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

MHP Sivas İl Başkanı Kürşad Ergün, Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ergün, mesajında, "Karşılıksız sevginin timsali, ilk öğretmenimiz, varlığımızı borçlu olduğumuz en değerli varlığımız annelerimizdir. Annelerimizin yeri, 'cennet annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerifi ile belirtildiği gibi çok önemli bir noktadadır" ifadesini kullandı.

Ergün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her türlü çile karşısında metanetle çocuklarını savunan, koruyan ve kollayan annelerimiz; milli ve manevi değerlere sahip evlatlar yetiştirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Annelerimiz, kutsal bildiğimiz vatan savunmasında Şerife bacı, Nene hatun, Ayşe çavuş gibi kahraman olmuş; yeri geldiğinde de milletimize yol gösteren, önderlik eden kahramanların yetişmesinde büyük rol üstlenerek Hayme ana, İlbilge hatun olmuşlardır. Karşılıksız sevmenin en büyük temsilcisi olan annelerimizin bir kadın olarak siyasette, ekonomide ve diğer toplumsal alanlarda daha etkin olması en büyük arzumuzdur."

Reklam
Reklam

Kadınların etkinliğinin artmasının toplumsal hoşgörünün ve nezaketin gelişmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Ergün, "Evlatlarını vatan uğruna şehit vermiş ve bugün evlatlarını kucaklayamayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerinin kemali edep ile ellerini öperek Anneler Günü'nü kutluyorum. Onlar şehitlerimizin bizlere emanetidir. Bu vesileyle sevginin ve fedakarlığın tükenmez kaynağı, mutlulukların en güzeline layık olan annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum" ifadesini kullandı.

Muhabir: Çetin Karaçoban

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: