Annelerden Dhkp-c’lilere Tepki

Antalya polisinin 8 ilde düzenlediği DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda tutuklanan üniversite öğrencilerinin anneleri, "Siz...

Antalya polisinin 8 ilde düzenlediği DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda tutuklanan üniversite öğrencilerinin anneleri, "Siz çocuklarımızı mahvettiniz" diye tepki gösterdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz gün 8 aylık teknik ve fiziki takibinin ardından Antalya, Burdur, Isparta, Malatya, Kahramanmaraş, Kocaeli, İzmir ve Aydın'da yürüttüğü operasyonlarda 13 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık ve nöbetçi mahkemedeki sorguları 25 saat sürdü. Şüphelilerden biri savcılıktaki ifadesinin ardından suça karışmadığı belirlenerek serbest bırakılırken, diğer şüpheliler ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Şüphelilerden örgütün silahlı kanadıyla temas halinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Y.G. ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.S.M.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütüne para kazandırmak amacıyla etkinlik düzenlemek', 'terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne üye kazandırmak', 'terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yapmak' suçlamalarıyla tutuklandı. Şüphelilerden 5'i de adli kontrol hükümleri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Şüphelilerin yakınları mahkeme bitimine kadar beklerken, tutuklanan üniversite öğrencilerinin anneleri ise bekleyenlere tepki gösterdi. Bazı anneler ise tutuklanan çocuklarının polis otosunda cezaevine gittiğini görünce DHKP-C’lilere, "Siz çocuklarımızı mahvettiniz. Sizi görmek istemiyoruz" diye tepki gösterdi.

Öte yandan gözaltına alınanlardan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik suikast girişiminde yer aldığı iddia edilen M.A.U. soruşturma sonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Şüphelilerin ayrıca emekli Yarbay Korkut Eken'e yönelik suikast hazırlığında olduğu iddia edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: