'Annelik Beni Çizgi Film Yapmaya Yönlendirdi'

Uzmanlar çocukların televizyonla tanışma yaşının çok küçük yaşlara düştüğü ifade ediyor. Ebeveynlerin engellemekte güçlük çektiği...

Uzmanlar çocukların televizyonla tanışma yaşının çok küçük yaşlara düştüğü ifade ediyor. Ebeveynlerin engellemekte güçlük çektiği ve çocukları için endişe ettiği en önemli zaman televizyon karşısında geçirilen anlar. TRT ekranlarının sevilen çizgi filmi Pepe’nin fikir sahibi Ayşe Şule Bilgiç de bu korkuyla harekete geçen annelerden biri.

Fatih Üniversitesi’nde ‘Türkiye’de çizgi filmin gelişimi üzerine’ öğrencilerin sorularını cevaplayan Bilgiç, "Bizden olan karakterlere ihtiyacımız var. Çocuklarımız öz Türkçe'yi böylelikle daha kolay öğreneceklerdir." dedi. Çizgi filmin Türkiye’de çok sonradan fark edilen bir alan olmasından dolayı büyük eksikliklerin yaşandığını söyleyen Bilgiç, "Yıllardır anneler çocuklarına çok da hoşlarına gitmese de yabancı çizgi karakteri izlemelerine izin verdi. Bizden çok uzak olan yaşam ve konuşma tarzı olan, herhangi bir gerçekliğe oturmayan karakterlerdi bunlar. Şiddete, argoya yönelen çocuklar aileleri rahatsız ediyordu. Ben de anne olunca bunu fark ettim. Bu alanda ihtiyaç vardı ve çocuklarıma izletecek bir şeylerim olmalıydı. Pepe’nin doğuşu böyle olmuştur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ÇOCUKLAR 3 ŞEYDEN VAZGEÇEMEZLER"

Çocukların 3 şeyden vazgeçemeyeceklerini dile getiren Bilgiç, "Dondurma, çikolata ve çizgi film. Üçünü de iyi yapmak gerektiğini düşünüyorum. Çocukları güzel bir dünyaya hazırlamalıyız." ifadesini kullandı. Yerli çizgi filmlerin azlığının mali sebeplerden kaynaklandığını söyleyen Bilgiç, "İlk yerli çizgi film fikrini ben düşünmüş olamam, ülkemizde çizgi filmlerde alt yapı, iş gücü ve devlet teşviki maalesef ki yok. Buna rağmen geniş bir kültürümüz var. Bize cesaret verip harekete geçiren de bu." dedi. Öğrencilerin sorduğu bir soru üzerine Pepe’ye popüler yaklaşmadığını vurgulayan Bilgiç, "Biz işe ilk başlarken matematiksel olarak hesapladığımızda bir koyduğumuzda beş götürüyordu, hiçbir getirisi yoktu. Matematiksel olarak böyle bir işe kalkışmak çılgınlık gibi görünüyordu ama insanlar sevdiler ve Pepe matematik hesaplarını alt üst etmiş oldu." yorumunu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: