‘Annelik reklam malzemesi olmamalı’

EMEP Kadın Komisyonu Anneler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Emek Partisi (EMEP) Kadın Komisyonu Anneler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Anneler Gününün tüketim ve kâr hırsına büründürülmesini eleştiren Kadın Komisyonu Üyeleri bu anlamda annelere verilen değerin yapılan harcamalarla paralel olduğunu dile getirdi. Emek Partisi Kadın Komisyonu adına konuşan Kadime Yıldırım bu günü reddettiklerini ifade ederek, “Annelere verilecek en güzel armağanın, sömürüden, şiddetten arınmış bir dünya olduğuna inanıyoruz. Anneler gününü sistemin ikiyüzlülüğünü teşhir ve şiddetten sömürüden arındırılmış bir dünya mücadelesinin önemini bilince çıkarma günü olarak değerlendiriyoruz. Bu günü reddediyor ve mücadelemize devam diyoruz” dedi. Kadın Komisyonu adına açıklamayı yapan Kadime Yıldırım yazılı ve görsel basındaki reklamlarda anneliğin tamamen tüketim kültürünün aracına dönüştürüldüğünü ifade etti.Yıldırım “Kadın sorunlarından yalıtılmış bir anneler günü anlamsızdır. Anneler günü adı altında, kadınları kimliksizleştiren sorunları tartışmadan, buna neden olan olguları bilince çıkarmadan reklamların ve vitrinlerin sunduğu bir dünyadan bakmak bizim işimiz olamaz.”dedi.

Reklam
Reklam

Kadına yönelik şiddetin arttığı, bu konuda yargı ve hukuk sisteminin önlemlerinin yetersizliğini gördüklerini ve dolayısıyla bu durumda göstermelik olarak anneler gününü kutlamanın çok doğru olmadığını söyleyen Yıldırım “ Eğer bir anneler günü kutlaması yapılacaksa, bu günde sevgiyi tüketime tahvil etmek yerine, annelerin sorunlarına dikkat çekilmesi, çözüm yolunda çaba harcanması çok daha anlamlı olacaktır.”dedi. Kadime Yıldırım EMEP Kadın Komisyonu adına anneler olarak taleplerinin, çocuklarının sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesine olanak tanınması, çalışan kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi, olduğunu söyledi.İl binasında yapılan açıklamaya Kadın Komisyonu Üyelerinin yanı sıra EMEP Mersin İl Başkanı Mehmet Taşçı ve çok sayıda partili katıldı.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: