Annemin Yemekleri Kitabı Çıkıyor

Anadolu'nun yöresel yemeklerini bir araya toplayan Annemin Yemekleri kitabı, Nisan ayı itibariyle tüm Türkiye'de satışa çıkıyor.

Coşkun Aral'ın Anadolu'nun lezzetli yemeklerini en güzel fotoğraflarıyla geçmişten geleceğe taşıdığı "Annemin Yemekleri” kitabı Nisan ayında Türkiye çapındaki tüm kitap satış noktalarında yerini alıyor. Hotpoint-Ariston'un sponsor olduğu ve satış gelirlerini TEV'e bağışlayacağı "Annemin Yemekleri” kitabı, geleneksel lezzetlerin peşinden gidenleri 72 sayfada buluşturuyor. Satış fiyatı 15 TL. olan ve Anadolu'nun pek çok bölgesine ait yöresel lezzetin Coşkun Aral'ın derlemeleriyle hayat bulduğu "Annemin Yemekleri” kitabı, Aral'ın annesi Nilüfer Aral'a ait 37 özel yemek tarifini içeriyor. Editörlüğünü ve fotoğraf çekimlerinden bazılarını ünlü Gazeteci-Yazar'ın eşi Müge Aral'ın gerçekleştirdiği yemek kitabı, Türkiye'nin yerel lezzetlerini bilindik tariflerden çıkartarak kendi gördüğü farklı kültürlele harmanlayan Nilüfer Aral'ın deneyimleriyle hayat buluyor…

Reklam
Reklam

Kitaptan bir tarif:

EBU GANNUŞ

Malzemeler:

4 kalın patlıcan

2 domates

3 sivri biber

3 diş sarımsak

Kırmızı biber

İsteğe göre tereyağı veya zeytin yağı

Tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar közlenir, soyulur ve yıkanır. Süzülmeye bırakılır. Domates, biber ve sarımsak bir tavada kavrulur. Patlıcanlar ezildikten sonra bu sosa karıştırılır. On dakika sosu biraz eminceye kadar pişirilir, sıcak servis edilir.

Yumurtalı Aba Gannuş: Yumurtalar tereyağında çırpılarak pişirilir, ezilen patlıcanlar pişen yumurtaya ilave edilir, arzuya göre sarımsak eklenir.