Olay, Ereğli'ye bağlı İsmet İnönü Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, sınıfta davranış bozukluğu sergileyen ortaokul öğrencisi Y.Y.’nin (14) durumunu görüşmek üzere rehber öğretmeni, annesini okula davet etti.
Annesinin okula geleceğini haberalan Y.Y. girdiği bunalım sonrası arkadaşlarının gözü önünde okulun 3. katındaki sınıfından atlayarak intihara kalkıştı. Öğretmenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri ağır yaralanan öğrenciye ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırdı. 14 yaşındaki Y.Y.’nin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği belirtildi.
İntihar teşebbüsü sonrası Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
Polisin olayla ilgili başlattığı adli soruşturma ise sürüyor.
Ergenlikte İntihar
Ergenlik yılları diğer hayat dönemlerine oranla intiharın en çok olduğu dönemdir.
Ergenlikte intiharın nedenleri
İntiharın en belirgin nedenlerinin başında çocukluktaki sevgi yoksunluğu gelmektedir. Anne babanın ölmesi, ayrılması, aileden ayrılma, karşı cins tarafından reddedilme, grup içinde aşağılanma, onuru ile oynanması ergeni derin bir üzüntüye düşürebilir. Üzüntünün aşırı olması, bireyi çaresizlik içinde bırakması, ergeni ölüme bu acı verici duygulardan kaçmanın bir yolu olarak bakmaya itebilir. Ölümün sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu olarak görülmesi ergenlerin intihar etme riskini arttıran çok önemli bir etkendir.
Belirtileri
İntihar öncesinde intihara eğilimi olan bireyler bazı işaretler gösterirler. En belirgin ipucu bireyin canına kastetmeyi düşündüğünü ifade etmesidir. Bir şekilde hayattan bezdiğini intihar etmeyi düşündüğünü ifade eden birey kesinlikle ciddiye alınmalıdır. Daha önce intihara teşebbüs etmiş bir insan da açık bir şekilde intihar riski taşımaktadır.
Ölüm hakkında konuşmalar, ümitsizlik içinde olma, geleceğe yönelik isteklerden ve değer verdiği şeylerden vazgeçme, aile ve arkadaşlarından uzaklaşma, sürekli endişeli ve gergin olma, davranışlarda ani değişiklikler, alkol ve uyuşturucu gibi alışkanlıkları edinme, uykularda bozukluk, kendini değersiz bulma, sürekli bezgin ve mutsuz olmanın yanında hayatı yaşamaya değer bulmama gibi belirtiler intihar eğilimi taşıyanlarda gözlenmektedir.
Alkol ve uyuşturucu kullanma ile bireyler geçici bir güven duygusuna kapılabilirler ancak alkol ve uyuşturucu etkisi ile toplumsal baskılar daha az hissedilir ve gerçek eğilim ve duygular daha kolay ortaya serilir. Bu bakımdan alkol ve uyuşturucu hem intihar eğilimleri açığa çıkarması bakımından tehlikelidir hem de sorunlu olanlar için bir sığınma aracı olarak kullanıldığından sorunlarla baş etme yollarının öğrenilmesini zorlaştırır.